Home ART & CULTURE “Poslednja večera” u Galeriji Hestia

“Poslednja večera” u Galeriji Hestia

Zbog velikog interesovanja i velike posete, izložba autorke Biljane Đurđević je produžena do 25. maja

81
0
Fotografije: Nemanja Knežević

Istaknuti scenarista, Boban Jevtić zajedno sa Biljanom Đurđević vodiće 11. maja od 18 sati sve posetioce kroz izložbu i kao neko ko poznaje autorkin rad, daće svoju viziju onoga što je umetnica predstavila.

Izložba se bavi opštom slabošću društva izazvanom sve većom instrumentalizacijom ljudskog bića od strane industrije, tehnologije i medija, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou. Ova izložba je nastavak višegodišnjeg projekta “Studija slučaja“ koji obuhvata slikarstvo, animacije i grafički roman, a gde je fokus upravo na eksploatisanom, umornom telu – našem zajedničkom, globalnom telu.

Kustoskinja izložbe, Neva Lukić ističe samu postavku, jer Galerija Hestia je smeštena u prostoru stana gde se ahromatska dela Biljane Đurđević mogu iščitavati na više nivoa.

  • Kada se određeno delo posmatra iz susedne prostorije ono će posetioca suptilno uvući u distopijski narativ, otkrivajući se tek pokojim detaljem kao što je telo ili sto, da bi nam se tek kad mu se primaknemo, pokazalo u svoj svojoj monumentalnosti – kaže Neva.