Home MUSIC Monster Magnet slavi 35 godina u Zagrebu

Monster Magnet slavi 35 godina u Zagrebu

Monster Magnet, predvođen neuništivim Dejvom Vindorfom, osnovan je 1989. godine

46
0
Monster Magnet photo / Promo LAA

Kultna rock mašina Monster Magnet vraća se u Zagreb i to u klub Boogaloo u sredu, 9. oktobra 2024. godine u sklopu velike evropske turneje kojom obeležavaju 35 godina benda.

Smatrani jednim od najkreativnijih i najraznovrsnijih modernih američkih bendova, Monster Magnet nazivaju pionirima stoner rocka. Hvaljeni su zbog jedinstvenosti svog zvuka i autentičnosti, dovitljivih pesama i mogućnosti da muzički rastu, a bend spaja garage rock, progresivan rock, kao i heavy metal, punk i psihodeličnu muziku.

Monster Magnet je predvođen neuništivim Dejvom Vindorfom, koji je pred turneju poručio: “35 godina i osećaj je tako dobar! Naravno, nećemo ovo proslaviti kod kuće s tortom i previše svećica. Moramo ući u autobus i doneti bučnu proslavu na više lokacija. I to se zove turneja, tačnije evropska turneja 35. godišnjice grupe Monster Magnet. I pozvani ste da budete deo te proslave. Jedva čekamo da vas vidimo. Rock on!”

Osnovani sada već davne 1989. godine, Monster Magnet su prvu deceniju polako gradili karijeru bez većih uspeha, da bi 1998. pogodili džek pot albumom “Powertrip”, sa koga su skinuti veliki singlovi “Space Lord”, “Powertrip”, “Temple Of Your Dreams” i “See You In Hell”. Tih godina bend je išao na turneju sa imenima kao što su Aerosmith, Metallica, Rob Zombie i Marilyn Manson, pa je nakon toga imao još dva uspešna izdanja, “God Says No” i “Monolithic Baby!”.

Puno njihove muzike baš iz tog razdoblja plasirano je u brojnim serijama (ponajviše u “Sinovima anarhije”), filmovima, video igrama, pa čak i profi wrestlingu. Usledili su “Mastermind”, “Last Patrol” i “Mindfucker” koji je završio na listi Billboardovih top 200 albuma, dok je poslednji album “A Better Dystopia” svrstan u najiščekivanija izdanja rock i metal albuma.

    Nakon što su već nekoliko puta punili dokazali da imaju vernu publiku i na ovom terenu, kultna rock mašina Monster Magnet se vraća u Zagreb i to u sklopu turneje na kojoj slave velikih 35 godina. Nastupi ih ove jeseni vode po Evropi, a novi susret u Hrvatskoj zakazuju za 9. oktobar u zagrebačkom klubu Boogaloo.

    Ulaznice u prodaju kreću u petak 10. maja u 10 sati po ceni od 26 evra. Ta cena će važiti do 30. maja, a dan nakon cena se penje na 29 evra. Na dan koncerta cena karata će iznositi 33 evra. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima i Entria kao i online na eventim.hr i entrio.hr.