Home MUSIC Poznato ko ove godine ulazi u Dvoranu slavnih rokenrola

Poznato ko ove godine ulazi u Dvoranu slavnih rokenrola

Ceremonija uvođenja u Dvoranu slavnih rokenrola 2024. biće emitovana uživo 19. oktobra

71
0
Printskrin: rockhall.com

Prošle noći, tokom emisije “American Idol”, voditelj Rajan Sikrest i sudija Lajonel Riči objavili su spisak primljenih u Dvoranu slavnih rokenrola (Rock & Roll Hall of Fame). Na spisku se nalazi nekoliko muzičkih legendi.

U kategorija izvođača, ove godine primljeni su Mary J. Blige, Cher, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & The Gang, Ozzi Osbourne i A Tribe Called Quest. Nagradu za muzički uticaj dobili su Alexis Korner, John Mayall i Big Mama Thornton.

Nagradu za muzičku izvrsnost ove godine dobili su Jimmy BuffettMC5Dionne Warwick i Norman Whitfield, dok je nagradu Ahmet Ertegun dobila Suzanne de Passe. Ceremonija uvođenja u Dvoranu slavnih rokenrola 2024. biće emitovana uživo 19. oktobra iz Rocket Mortgage FieldHouse arene u Klivlendu.

Rokenrol je stalno razvijajući amalgam zvukova koji utiče na kulturu i pokreće generacije“, rekao je Džon Sajks, predsednik Fondacije Dvorane slavnih rokenrola u saopštenju za javnost. “Svako od primljenih u različitim grupama srušio je muzičke barijere i uticao na bezbroj umetnika koji su krenuli njihovim stopama.