Home ART & CULTURE Premijera filma “Back to Black” 7. maja u bioskopu Cineplexx BIG Beograd

Premijera filma “Back to Black” 7. maja u bioskopu Cineplexx BIG Beograd

Muziku za ovaj biografski film o Ejmi Vajnhaus komponovali su Nik Kejv i Voren Elis

60
0
Printskrin: youtube.com/@FocusFeatures

Svečana premijera filma “Back to Black” održaće se 7. maja u 20 časova i 30 minuta u bioskopu Cineplexx BIG Beograd (ulica Višnjička 84), najavili su distributeri, Taramount film. Ulogu Ejmi Vajnhaus odigrala je Marisa Abela.

Na veče premijere biće organizovan i i poseban koncert dobrodošlice uz “Amy’s houseband” koji će izvesti neke od najvećih hitova legendardne pevačice. Koncert počinje u 19 časova i održaće se u atrijumu šoping centra.

Prema sinopsisu, film je priča o Ejmi Vajnhaus, od njenog početka karijere do revolucionarnog studijskog albuma “Back to Black”. Ispričan iz njene perspektive i inspirisan duboko ličnim tekstovima koje je pisala, ovaj film je izuzetan portret žene koja stoji iza jednog fenomena i burne veze koja je centar jednog od najlegendarnijih muzičkih albuma svih vremena.

Rediteljka filma “Back to Black” Sem Tejlor-Džonson je već dokazala da zna raditi na igranim biografijama filmom “Nowhere Boy”, o Džonu Lenonu, koji je dobio generalno dobre kritike i četiri nominacije za nagradu Bafta. Prema izveštaju “Rolingstoun” magazina, Tejlor-Džonson je takođe navodno bila prijatelj sa Ejmi Vajnhaus.

Muziku za ovaj biografski film o Ejmi Vajnhaus komponovali su Nik Kejv i Voren Elis.