Printskrin: youtube.com/@BillieEilish

Planetarni superstar Bili Ajliš ima više od 100 miliona obožavalaca na Instagramu ali pionirski efikasnom i jednostavnom taktikom uspela je da pridobije još fanova.

Kako izveštava CrowdTangle, 22-ogodišnja pop zvezda dobila je 7 miliona novih pratilaca u samo dva dana nakon dodavanja svojih (100-milionskih) pratioca na svoju priču za “Bliske prijatelje“, postavljajući tizere za svoj treći studijski album.

Kompanija za praćenje podataka otkrila je da je između srede (3. aprila) i četvrtka (4. aprila), 3,17 miliona ljudi kliknulo “Prati” na nalogu pevačice, kako bi se pridružili njenom ekskluzivnom krugu gledalaca priča. Narednog dana, još 3,9 miliona korisnika se pridružilo.

Ajlišova je ovom taktikom ostvarila rast od 6,4% na Instagram platformi.

Postovi koje je pevačica delila na svojoj priči za listu “Bliski prijatelji” uključivali su mutne fragmente umetničkih dela, većinom u plavim tonovima. Estetika slika odgovara određenim bilbordima koji su se pojavili u Njujorku i Los Anđelesu ove nedelje, prikazujući stihove koji mnogi fanovi smatraju sigurnim delovima tekstova iz Eilishinog sledećeg LP-a.