FOTO: BOJAN PETROVIĆ / MTS DVORANA PROMO

Publika je na upravo održanom “Beogradskom proleću” u mts Dvorani svojim glasovima putem društvenih mreža pobedničku titulu dodelila pesmi Jelene Tomšević “Veruj mi da verujem”.

Drugo mesto po glasovima publike pripalo je Vanni za kompoziciju “Iz inata”, dok je nosilac “bronze” Extra Nena s pesmom “Priča o meni”.

Stručni žiri u sastavu: predsednica žirija Tijana Bogićević, prošlogodišnja pobednica BG Proleća, Marko Spalević, muzički novinar, Srđan Marjanović, kompozitor i kantautor, Natalija Cajić (Jugoton) i Sandra Subotin (glavna i odgovrna urednica Blic Žene ) dodelio je četiri nagrade, te je pobednikom u kategoriji nagrada za najbolji tekst proglasio Branka Klanščeka za pesmu “Priča o meni” koju je izvela Extra Nena. Za najbolju interpretaciju nagrađena je Goca Tržan za pesmu “Pelin”. Najbolji aranžman po glasovima stručnog žirija je pripao Dušanu Alagiću za pesmu “Trag u vremenu” u izvođenju Nemanje Radoševića. Nagrada za najbolju kompoziciju otišla je u ruke Leontini za pesmu “Slomi” u izvođenju Danijela Alibabića.

Tradicionalno je dodeljena i specijalna “mts nagrada”napravljena od bakra krova Dvorane Doma sindikata kojom je počastvovana muzička diva Bisera Veletanlić, a nagradu je uručio direktor mts Dvorane Igor Stanković , dok je NAXI nagrada pripala Aleksandru Čoviću i Regini za pesmu “Nije me strah”, a nagradu je uručila vlasnica i glavni urednik Naxi radija Maja Raković.

Podsetimo, prva nagrada publike dodeljuje se u iznosu od 150.000 dinara, dok su druga i treća nagrada 100.000 i 50.000 dinara, a 4 nagrade žirija su u iznosu od 50.000 dinara.

U takmičenju obnovljenog prestižnog festivala učestvovalo je 19 izvođača sa 19 do sada neobjavljenih kompozicija.

FOTO: BOJAN PETROVIĆ / MTS DVORANA PROMO
FOTO: BOJAN PETROVIĆ / MTS DVORANA PROMO
FOTO: BOJAN PETROVIĆ / MTS DVORANA PROMO
FOTO: BOJAN PETROVIĆ / MTS DVORANA PROMO


U revijalnom delu nastupili su Bojana Stamenov, Dušan Svilar i Nevena Božović, a na glamuroznoj sceni mts Dvorane, večeras je izvođače pratio Orkestar Beogradskog proleća i Gudači Sv. Đorđa sa ukupno 20 muzičara na sceni, dok je u punoj sali, gromoglasnim ovacijama publika pozdravila nove numere, kao i povratak glamuroznog festivala treću godinu u nizu u nekadašnju Dvoranu Doma sindikata, gde je Beogradsko proleće rođeno davne 1961.godine.

Festival su podržali brojni doajeni domaće muzike koji su i sami nekada krasili festivalsku scenu, a festival su iz redova publike pratili i brojne poznate ličnosti, kao i veliki broj medija.

Voditelji festivala bili su Dragana Mićalović i Milorad Damjanović.

Podsećanja radi, Beogradsko proleće obnovljeno je pre dve godine.

Pobedničku pesmu poslušajte u linku ispod teksta: