Printscreen: Youtube / Teya Dora

Teodora Pavlovska poznatija kao Teya Dora, srpska je kantautoka i producentkinja. Kontakt sa muzikom započinje kroz formalno muzičko obrazovanje koje je kasnije lansira kao stipendistkinju muzičkog koledža Berkli u Bostonu, gde stiče iskustvo u kontaktu sa američkim izvođačima.

Na muzičku scenu u Srbiji se probija 2018. pesmom za izdavačku kuću “Da na meni je” dok paralelno piše muziku izvođačima poput Nikolije, Zoi, Nataše Bekvalac, Jovane Nikolić, Anastasije Ražnatović, kao i naslovnu numeru “Oluje” za popularnu televizijsku seriju “Južni vetar”.

Uspeh postignut pesmom iz 2023. “Džanum” donosi joj planetarni uspeh putem TikTok-a i svrstava je u domaćeg izvođača sa najviše slušanosti na platformi Spotify.

Najnoviji singl iz januara 2024. “Ramonda” izveden je na ovogodišnjem takmičenju PZE, a pregledi i reakcije stranih influensera obećavaju sličan scenario slušanosti kao za pesmu “Džanum”.

“Ramonda” je jedan od glavnih favorita za odlazak na Evroviziju, a kantautorka je novinarima predočila simboliku teksta:

Ramonda ima više značenja, ali onako kako ja volim da je vidim jeste kao jedan srpski feniks. Govori o tome kako iz velike patnje može da se izađe kao pobednik, baš kao što je ramonda – kratko je prokomentarisala.

Spot možete pogledati u linku ispod teksta: