Home MUSIC Riči Blekmor: ABBA je verovatno moj omiljeni bend svih vremena!

Riči Blekmor: ABBA je verovatno moj omiljeni bend svih vremena!

"I ja sam znam da nije kul to reći u određenim oblastima"

95
0
Printskrin: youtube.com/@RitchieBlackmoreOfficial

Tokom nove sesije pitanja i odgovora objavljene na Instagramu, legendarni gitarista i osnivač sastava Deep Purple i Rainbow Riči Blekmor je zamoljen da imenuje svoju omiljenu pesmu grupe ABBA.

On je odgovorio: “Ima ih previše. Volim ih. Neverovatni su. Njihovo napredovanje i to je samo… Zabavna je priča sa tim. Bili smo u zamku u Francuskoj pokušavajući da uradimo Rainbow album ‘Long Live Rock ‘N’ Roll’. Svima nam je bilo jako dosadno. Sedeli smo oko kamina, Kozi Pauel (bubnjar Raunbow), ja i Roni (Džejms Dio, pevač Rainbow), i postajali smo pomalo iritirani jer nam nisu dolazile nikakve ideje na pamet. A Kozi je rekao: ‘U redu, moram da priznam.’ I mi smo ga pogledali, jer smo pili, kao i obično, i rekli smo: ‘Moraš da priznaš šta?’ Rekao je, ‘Jeste li spremni?’ Rekao sam, ‘Da.’ Rekao je: ‘Sviđa mi se ABBA.’ Na šta sam rekao: ‘O moj Bože. Volim ABBA-u.’ A onda je Roni rekao: ‘Da. I ja.’ Sada smo se svi osramotili kad smo rekli: ‘Ah, mi volimo ABBA-u,’ jer to ne bi trebalo da kažeš. I uz to, Kozi beži da uzme sve pesme grupe ABBA i da ih odsvira. I mi smo svirali, satima, sve pesme grupe ABBA oko kamina u ovom zamku. Trebalo je da pišemo sopstvene pesme, ali bilo je mnogo bolje slušati ABBA-u.”

Riči je nastavio: “Mislim da je ABBA bila najbolji bend. Uvek sam slušao grupu ABBA kada sam bio dete. Bilo je tako melodično, i jednostavno je funkcionisalo. Bilo je fantastično. I oni su verovatno moj omiljeni bend svih vremena. I ja sam znam da nije kul to reći u određenim oblastima. I bile su divni.”

Upitan šta danas sluša, Riči Blekmor je odgovorio: “Imam lošu naviku da ne slušam radio. Slušam radio, ali imam lošu naviku da slušam razgovore, jer mi se ne sviđa šta puštaju na radiju. Za mene je muzika veoma ozbiljna i ne volim ono što je na radiju i smatram da je uznemirujuće. Smatram da je to iritantno, ali to je današnja moda. To je ono što se prodaje, i to vidim , ali to nije za mene. Prestao sam da slušam radio sa muzičke tačke gledišta pre oko 40 godina. Često bih slušao klasičnu muziku. To mi je bilo više osvežavajuće jer nije udovoljavalo javnosti. Ali, ne slušam posebno radio.”