Home MUSIC Ros Vilijam Vajld, bivši pevač grupe Spandau Ballet, optužen za silovanje

Ros Vilijam Vajld, bivši pevač grupe Spandau Ballet, optužen za silovanje

On je optužen za niz seksualnih delikata nad pet žena i silovanje tri od njih između 2013. i 2023. godine

72
0
Printskrin: youtube.com/@FaceCulture

Bivši pevač grupe Spandau Ballet Ros Vilijam Vajld silovao je tri žene i snimio sebe kako maltretira svoje žrtve dok su spavale, saopštio je sud. Vajld, čije je pravo ime Ros Dejvidson, optužen je za niz seksualnih prestupa protiv pet žena i silovanja tri od njih u periodu od 2013. do 2023. godine.

Suđenje 36-godišnjem Škotlanđaninu počelo je u utorak na londonskom sudu Vud Grin, gde se čulo da je imao “mračniju” i “zlokobnu” stranu sa fantazijom da ima seks sa ženama dok one spavaju.

Navodno je Vajld snimio sebe kako siluje prvu ženu u svom stanu u Finčliju u severnom Londonu u oktobru 2013. godine. Tužilac Ričard Herden rekao je sudu da je druga žena rekla policiji da nije znala da je on sebe snimio kako pipa njene grudi.

Još jedan napad se navodno dogodio u Kanu u Francuskoj u maju 2018. godine, gde je muzičar otišao na filmski festival.

Optužen je da je silovao četvrtu ženu u svom domu i snimio seksualni čin bez njenog pristanka, a na sudskom saslušanju se čulo da se Vajld prema njoj navodno ponašao kao prema “seksualnoj robinji”.

Tužilac Ričard Herden je rekao: “Optuženi, ako su ove stvari istinite, bio je krajnje manipulativna i sadistička osoba. Ona je korišćena kao neka vrsta seksualne robinje. Želeo je da ima seksualni odnos pet ili šest puta tokom noći. Kada je rekla da je to previše, naterao ju je da ima seks sa njim.”

Peta žena otišla je u njegov dom 2015. godine, a upoznala ga je tri godine ranije na sajtu za upoznavanje Plenty of Fish, rečeno je sudu. Tužilac je rekao da se žena probudila u Rosovom krevetu i shvatila da ju je silovao dok je spavala.

Vajld je negirao optužbe i rekao da je “sve bilo sporazumno između njega i dotičnih žena”. Takođe je negirao tri tačke za silovanje, tri tačke za seksualni napad, jednu za voajerstvo, jednu za zastrašivanje i jednu za kontrolisano ponašanje.