Home ART & CULTURE Selena Gomez kao Linda Ronstadt u novom biografskom filmu

Selena Gomez kao Linda Ronstadt u novom biografskom filmu

Pop pevačica i zvezda serije "Only Murders in the Building” tumačiće legendu kantri, rokenrol i latino muzike, potvrdio je Varajeti

72
0

Muzički biografski film se trenutno nalazi u pretprodukciji, a producenti su Lindin menadžer Džon Bojlan i Džejms Kič, koji je stao iza dokumentarnog filma “Linda Ronstadt: The Sound of My Voice” iz 2019.

Legendarna muzičarka je vladala muzičkom scenom 70-tih godina prošlog veka. Tokom karijere osvojila je jedanaest Gremija, kao i niz najprestižnijih nagrada. Uvedena je u Dvoranu slavnih rokenrola, nagrađena Nacionalnom medaljom za umetnost i humanističke nauke, dok je zvezdu na Bulevaru slavnih dobila sa Doli Parton i Emili Haris za njihov rad u grupi “Trio”.

Njena pesma “The Last of Us” iz ’70-tih godina ponovo je postala ponovo hit zahvaljujući seriji “The Lust of US”. Može se čuti u scenama sa Bilom (Nik Oferman), Frenkom (Marej Bartlet), kao u i kasnijim kadrovima sa Džoelom (Pedro Paskal) i Eli (Bela Remzi).

  • Znao sam da nam treba pesma koja opisuje čežnju, bol, večnu neuzvraćenu ljubav. Nikako nisam mogao da nađem pravu pesmu. Pokušavao sam i pokušavao i onda sam poslao poruku svom prijatelju Setu Rudetskiju, eruditi i voditelju na Sirius XMu na Brodveju. Rekao sam mu ‘evo šta mi je sve potrebno’ i za dve sekunde je stigao odgovor: – Linda Ronstadt, ‘Long, Long Time’. Pomislio sam – to je to, to je to – rekao je producent i reditelj Kreg Mejzin.

Inače, pesmu je napisao Geri Vajt i nalazi se na albumu “Silk Purse”, a kao singl je provela 12 nedelja na Bilbordovoj Hot 100 listi.

Ronstadt je svoj zadnji koncert uživo održala krajem 2009, a povukla se 2011. U decembru sledeće godine dijagnozirana joj je Parkinsonova bolest, zbog čega se više ne bavi pevanjem.

Poslušajte pesmu “Long Long Time”!