Home MUSIC Da li veštačka inteligencija zna ukus publike Belgrade Beer Festa?

Da li veštačka inteligencija zna ukus publike Belgrade Beer Festa?

Chat GPT je predložio potencijalne headlinere Belgrade Beer Festa uz jasne razloge zbog čega bi baš oni bili dobar izbor.

53
0
Foto: freepik.com

Belgrade Beer Fest (BBF) nedavno je obradovao svoju vernu publiku pozivom da predloži omiljene bendove za predstojeće festivalsko izdanje, a na vrhu liste želja našli su se Jocker Out, Buč Kesidi i Dram. Međutim, organizatori su želeli dodatno da začine ovaj mini-konkurs, pa su isto postavili pitanje veštačkoj inteligenciji, a rezultati su i više nego zanimljivi.

Jocker Out na Belgrade Beer Festu 2023. Foto: Skymusic arhiva

Chat GPT, trenutno jedan od najpoznatijih i najrasprostranjenijih vidova veštačke inteligencije, za potencijalne headlinere Belgrade Beer Festa predložio je S.A.R.S., Ničim Izazvan i Orthodox Celts, uz jasne razloge zbog čega bi baš oni bili dobar izbor.

Tako je za S.A.R.S. Chat GPT rekao da je u pitanju bend koji je poznat po svojoj originalnoj kombinaciji različitih muzičkih žanrova, te da bi njihov nastup dodao dinamičnost i energiju Belgrade Beer Festu, dok spoj tradicionalnih keltskih elemenata i modernog roka, karakterističan za Orthodox Celts, privlači široku publiku, i bio bi sjajan dodatak festivalu. Bend Ničim izazvan, pored velike popularnosti u čitavom regionu, ima sposobnost da prenese snažne emocije kroz muziku, a njihov autentičan zvuk doprineo bi raznolikosti Belgrade Beer Festa.

Iako je očigledno da Chat GPT ima drugačiji “ukus” od stvarne publike, ovi rezultati pružaju organizatorima Belgrade Beer Festa uvid u različite preporuke, kako od strane onog dela fanova koji su uzeli učešća u ovoj mini-anketi, tako i od strane veštačke inteligencije, koja je svoj predlog bazirala na analizi preferencija festivalske publike u prethodnim godinama i popularnosti pomenutih muzičkih sastava.

Podsetimo, do Belgrade Beer Festa je ostalo nešto manje od pola godine, pa ostaje da se vidi čiji će se ukus ispoštovati i ko će se od predloženih bendova naći na velikoj bini na Ušću od 20. do 23. juna. Ipak, jedno je sigurno – čeka nas nezaboravan muzički spektakl!