Home MUSIC Specijalna emisija Radija 202 o grupi ABBA

Specijalna emisija Radija 202 o grupi ABBA

111
0
Foto: Youtube printscree

U subotu, 6. aprila 2024. godine, baš na dan kada je pre 5 decenija grupa ABBA pobedila na Evroviziji, popularna “dvestadvojka” donosi mnoštvo neobičnih, kao i još neispričanih priča o čuvenom švedskom kvartetu.

Tog dana će se mnogi mediji i ljubitelji muzike širom sveta prisećati da je pre tačno pola veka grupa ABBA započela ulazak u muzičku legendu iz koje ne izlazi.

Čudesnoj karijeri i uticaju ovih Šveđana na popularnu muziku i kulturu, njihovim obožavaocima iz redova hevi-metalaca, pankera, rok i pop muzičara, Radio 202 posvećuje posebnu emisiju. U njoj će otkriti i neke do sada neispričane priče o bendu koji i danas privlači pažnju cele planete.

Jedan od muzičkih urednika i voditelja Radija 202, Aleksandar Alek Stanojević, koga mnogi smatraju najvećim poznavaocem grupe ABBA, predstaviće slušaocima brojne zanimljive priče o Agneti, Fridi, Beniju, Bjornu i njihovim pesmama, otkriti zašto su se retko pojavljivali u javnosti od prvih dana slave do danas, šta su sve radili kao grupa ABBA, a šta van nje, kako su nastali Abbatari i zašto je ceo svet njima fasciniran.

Takođe, Alek će pokazati na konkretnim primerima uticaj ovog sastava na popularnu muziku i brojne generacije izvođače. Zapanjiće vas činjenicama o tome ko su sve obožavaoci grupe ABBA među pankerima, hevi-metalcima, rokerima i pop muzičarima.

Predstaviće brojna dešavanja u svetu povodom pet decenija od evrovizijskog trijumfa ovog švedskog kvarteta. Objasniće i zašto neki tvrde da su članovi benda ABBA vanzemaljci!

Specijalna emisija o grupi ABBA na Radiju 202 je u subotu, 6. aprila 2024. godine od 20 časova do ponoći. Možete je slušati na talasima Dvestadvojke na FM i DAB plus mreži, na platformi RTS Planeta i sajtu RTS, kao i na aplikaciji RTS Zvuk.