Home MUSIC Stiže reizdanje EP-a “Vo-zdra” Hali Gali Halida

Stiže reizdanje EP-a “Vo-zdra” Hali Gali Halida

80
0
Foto: Promo

Ljubitelji gramofonskih ploča, ali i muzike s dušom – što Hali Gali Halidov garažni sevdah svakako jeste, biće srećni zbog informacije o skorašnjem izlasku LP remasterizovanog izdanja kultnog EP-a “Vo-zdra” pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear.

Reizdanje, sada u LP formatu, već je dostupno za pre-order, a u regularnu prodaju stiže u subotu, 25. maja, na datum kada se obeležavao Dan mladosti. Baš kao što je navedeni datum imao veliki značaj za sve mlade u bivšoj državi, tako i jednaku težinu ima i ovo izdanje koje živi i danas kroz dokumentarni štih tog doba, zbog čega nije izgubilo na značaju.

Posle vinilnog reizdanja kompilacije “Bombardiranje New Yorka”, Dancing Bear nastavlja sjajnu saradnju sa Zdenkom Franjićem objavljivanjem izdanja iz bogatog kataloga njegove etikete Slušaj najglasnije.

Originalno objavljeno 1991. godine, danas kultno izdanje “Vo-zdra” sadržalo je 4 pesme objavljene na 7″ EP-u i 6 pesama na kasetnom izdanju. Ovo reizdanje, na 12″ ploči, donosi svih 6 pjesama, snimljenih početkom 1991. godine u zagrebačkom studiju “Mirror Image” kod tada mladog Denisa Mujadžića Denykena.

Reizdanja su i dve dosad neobjavljene bonus pesme, snimljene uživo na Hali Gali Halidovom nastupu, održanom 14. decembra 1991. godine u Zagrebu, u okviru Franjićevog festivala “Neovisnost ’91”.

Dugih 36 godina prošlo je otkako je Goran Bare 1988. godine u Vinkovcima, u trenutku dok su Majke mirovale, udahnuo život Hali Gali Halidu, koji i danas ne prestaje da oduševljava slušaoce.

Inspirisan istovremeno garažnim rockom i bendovima poput The Stooges i Sonic Youth, ali i folk pevačima poput Halida Muslimovića, Hali Gali Halid je na kasetnom izdanju “Samo za tebe”, objavljenom početkom 1989. godine predstavio jedinstveni mutirani spoj navedenih uticaja.

Iza Hali Gali Halida su, uz Bareta, tada stajali i Goran Dujmić Dujma, Nedeljko Ivković Kilmister i Hrvoje Tuček Hrco, članovi vinkovačkih Majki, Nepopravljivih i Pokvarene mašte.