Home ART & CULTURE Svetski hitovi stižu na velika platna tokom juna: Pogledajte trejlere!

Svetski hitovi stižu na velika platna tokom juna: Pogledajte trejlere!

Početak letnjeg perioda obeležiće raznoliki bioskopski repertoar, počev od najnovije sinhronizovane Diznijeve animacije "U mojoj glavi 2", preko naučnofantastične priče "Zver" sa Leom Sedu u glavnoj ulozi, do "Gospodina Blejka" sa Džonom Malkovičem

58
0
Foto: MCF MegaComFilm

Na repertoaru domaćih bioskopa od 6. juna naći će se ostvarenje “Venasan mora da umre” (Vincent Must Die), čiju režiju potpisuje Stefan Kastang. Film prati Vensana koji se preko noći našao na meti nepoznatih ljudi koji imaju nameru da ga ubiju. Njegov život kao jednog prosečnog neupadljivog čoveka okrenut je naglavačke i kako se situacija sve više otima kontroli, Vensan je primoran da beži i napusti život kakav je vodio do tada.

Druge nedelje u mesecu, od 13. juna domaću publiku očekuje najavljivana Diznijeva animacija “U mojoj glavi 2” (Inside Out 2) čiji je prvi deo nagrađen najvećim priznanjima, računajući nagrade Oskar, BAFTA i Zlatni globus za najbolju animaciju godine.

Poznata priča Pixar i Disney studija sada je konačno, nakon osam godina dobila svoj nastavak i sa nestrpljenjem se iščekuje na velikom platnu. Junakinja Rajli, koju u prvom delu avanture prate stalno prisutna osećanja činjeći je radosnom, tužnom, uplašenom, besnom, nekad i sklonu gađenju sada je odrasla tinejdžerka i spremna je za nova suočavanja, a sazrevanje joj donosi neke nove emocije – Zavist, Sramotu, Smor i Anksioznost.

Još jedno ostvarenje u kom emocije imaju dominantnu rolu, istog dana 13. juna u bioskopima će se naći i naučnofantasično ostavrenje “Zver” (The Beast) sa Leom Sejdu i Džordžom Makajom u glavnim ulogama.

Film reditelja i scenariste Bertrana Bonela je priča smeštena u bliskoj budućnosti kada su emocije postale pretnja, a Gabrijela se baš tada odlučiuje da pročisti svoj DNK pomoću mašine koja će pristupiti njenim prethodnim životima i osloboditi je od svih snažnih osećanja. Ubrzo upoznaje Luisa sa kojim doživljava snažnu povezanost i ima osećaj da ga poznaje oduvek. Drama “Zver” odvija se u tri različita perioda: 1910, 2014. i 2044.

Krajem meseca, tačnije od 20. juna na repertoaru bioskopa naći će se i film “Objašnjenje za sve” (Explanation for Everything) koji je od jedanaest nominacija osvojio i svih 11 nagrada.

Poslednjeg četvrtka u mesecu 27. juna repertoar se zaokružuje i francuskim filmom “Gospodin Blejk” (Well Done) u kojem glavnu ulogu tumači proslavljeni američki glumac Džon Malkovič, kao i francuska glumica zadivljujuće karijere Fani Ardant.

Britanski biznismen, gospodin Blejk, kako bi sačuvao uspomene na svoju nekadašnju suprugu koja je bila francuskinja, britanski preuzima, u jednoj plemićkoj kući u Francuskoj, posao batlera. Život mu se menja kada je primoran da kormilari između ekscentričnog ponašanja dame iz visokog društva i prisutnog kućnog osoblja.

https://mubi.com/en/films/well-done-2023/trailer.