Home MUSIC Amira Medunjanin nastupa u obnovljanom Sava Centru

Amira Medunjanin nastupa u obnovljanom Sava Centru

Ljubav Amire Medunjanin i Beograda potvrđivana je godinama unazad

85
0
Foto: Almin Zrno

Amira Medunjanin, svetski priznata umetnica koja se proslavila izvođenjima sevdalinki i tradicionala sa naših prostora, održaće 23. novembra koncert u velikoj dvorani Sava Centra u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Balkanska Bili Holidej, kako je mnogi zovu, vraća se u srpsku prestonicu tri godine posle trostrukog spektakla koji je priredila u MTS dvorani, u novembru 2021. godine.

Ljubav Amire Medunjanin i Beograda potvrđivana je godinama unazad, uvek pred punom salom, gde god da nastupa. Na čak pet koncerata mamila je aplauze rasprodate dvorane Sava Centra, pre nego što se krenulo sa njegovom rekonstrukcijom. Medunjanin se sada vraća u regionalno prestižnu, obnovljenu dvoranu posle pet godina.

“Volim tu tradiciju beogradskih koncerata. Svaki put kad sam u Beogradu, kao da sam kod kuće. Imam tu puno dobrih prijatelja”, često istakne cenjena interpretatorka.

Amira Medunjanin, bez izuzetka, na svakom koncertu izmami lavinu emocija izvodeći, uz razne kombinacije muzičara pored sebe, neprolazne, žanrovski raznorodne numere kao što su “Moj dilbere”, “Ah, što ćemo ljubav kriti”, “Eleno kerko”, “Mito bekrijo”, “Što te nema”, pa i “Ako znaš
bilo što” iz repertoara Azre, kao i za nju pisanu “Pjevat’ ćemo šta nam srce zna”.

Raskoš Amirinog glasa i splet emocija utisnuti su na albumima “Rosa” (2005), “Amira Live” (2009), “Zumra” (2010), “Amulette” (2011), “Silk and Stone” (2014), “Damar” (2016), “Ascending” (2018) i “For Him And Her” (2020).