Home MUSIC Talking Heads odbili 80 miliona dolara za ponovno okupljanje?

Talking Heads odbili 80 miliona dolara za ponovno okupljanje?

Članovi benda su poslednji put zajedno odsvirali ceo koncert daleke 1984. godine

83
0

Legendarna američka rok grupa Talking Heads se neće ponovo okupiti, ali to nije sprečilo promotere da pokušaju da ih ponovo okupe. Kako prenosi “Billboard“, koncertni gigant Live Nation “rekao je da je spreman da plati grupi Talking Heads 80 miliona dolara da predvodi šest do osam festivalskih svirki.”

Ta ponuda je usledila nakon sličnog pokušaja predsednika kompanije za promociju muzičkih koncerata i festivala “Goldenvoice” Pola Toleta, koji je želeo da se legendarna grupa ponovo okupi na kalifornijskom festivalu Koačela. “Billboard” tvrdi da je bend mogao da zaradi “čak 10 miliona dolara” za festival koji traje dva vikenda. Na kraju, Talking Heads je odbio ponude i Live Nation i festivala Koačela.

Grupa Talking Heads, koju čine Dejvid Birn, Tina Vejmut, Džeri Harison i Kris Franc, poslednji put je nastupala kada je bend primljen u Rokenrol Kuću slavnih 2002. godine. Članovi benda su poslednji put zajedno odsvirali ceo koncert daleke 1984. godine!

Ipak, fanovi su se nadali da su otuđene kolege iz benda možda izgladili svoje međusobne odnose. Sva četiri člana grupe Talking Heads pojavila su se zajedno javno prvi put za 21 godinu kada su proslavili 40. godišnjicu filma “Stop Making Sense” projekcijom na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2023. godine.

“Sada imamo srdačan odnos”, primetio je Dejvid Birn pre pojavljivanja. “Nekako smo u kontaktu, ali se ne družimo zajedno.” Pevač je takođe priznao da je “žalio” zbog toga kako su Talking Heads završili, navodno je samo napustio grupu, a da o tome nije ni razgovarao sa ostatkom benda. “Ne mislim da sam to uradio na najbolji način”, priznao je Birn, “ali mislim da je bilo nekako neizbežno da će se to ipak dogoditi.”