Home MUSIC Tejlor Svift oborila rekord striming servisa Spotify i objavila novi (dupli) album...

Tejlor Svift oborila rekord striming servisa Spotify i objavila novi (dupli) album “The Tortured Poets Department: Anthology”

"The Tortured Poets Department" je jedanaesti album za Tejlor Svift i peti za manje od pet godina

80
0
Naslovna strana albuma "The Tortured Poets Department: Anthology"

Tejlor Svift je noćobdijama priredila iznenađenje i dala bonus kada je objavila tajni, drugi deo albuma “The Tortured Poets Department” (Odeljenje za mučene pesnike). Sviftova je tizovala misteriozno odbrojavanje do 2 sata ujutru uoči zvaničnog ponoćnog izdanja albuma “The Tortured Poets Department”, a za njene fanove čekanje se isplatilo, jer je kolekciju proširila za dodatnih 15 pesama.

„To je iznenađenje u 2 sata ujutro: ‘The Tortured Poets Department’ je tajni DVOSTRUKI album. Napisala sam toliko izmučene poezije u poslednje 2 godine i želela sam da sve to podelim sa vama, pa evo drugog dela TTPD-a: Antologija. 15 dodatnih pesama. A sada priča više nije moja… sve je vaše”, napisala je Tejlor Svift na društvenim mrežama.

Da odmah razjasnimo: album “The Tortured Poets Department” ima 16 pesama i traje nešto više od 65 minuta, a “The Tortured Poets Department: Anthology” ima 15 pesama više (ukupno 31) i traje nešto više od 122 minuta. Dakle, kao što je i sama kantautorka napisala, u pitanju je dupli (dvostruki) album.

A album “The Tortured Poets Department” je počeo da obara rekorde i pre nego što je izašao. Striming servis Spotify objavio je u četvrtak (18. aprila) da je stranica za odbrojavanje albuma oborila rekord u pretprodaji, jedan dan pre objavljivanja albuma. Vest je usledila nakon pokretanja stranice sa odbrojavanjem 28. marta, koja je pozvala obožavatelje Tejlor Svift (na engleskom jeziku Swifties) da posmatraju kako se svaka sekunda koja je prethodila izdavanju albuma 19. aprila polako otkucava. Od tada, Spotify je ažurirao karticu sa linkovima do albuma pop zvezde, kao i sa zagonetnim video zapisima koji odgovaraju tragovima otkrivenim u Sviftovoj instalaciji biblioteke na otvorenom u Los Anđelesu.

Ceo album “The Tortured Poets Department” možete slušati ovde. Prvi singl sa albuma je pesma “Fortnight”, na kojoj gostoje Post Maloun. Zvanični video spot za ovu pesmu će, kako je Tejlor Svift najavila, biti objavljen 20. aprila u 2 sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

“The Tortured Poets Department” je jedanaesti album za Tejlor Svift i peti za manje od pet godina, ne računajući četiri ponovo snimljena albuma kao Tailor’s Version (Fearless, Red, Speak Now i 1989). Njena epska turneja Eras je trenutno na pauzi, a biće nastavljena sledećeg meseca na stadionskim nastupima širom Evrope i Ujedinjenog Kraljevstva.