Home SHOWBIZ Tejlor Svift zvanično postala milijarderka

Tejlor Svift zvanično postala milijarderka

Prihod se zasniva na zaradi od njene rekordne turneje Eras i vrednosti njenog muzičkog kataloga, kao i vrednosti nekretnina koje poseduje

54
0
Foto:Youtube printscreen

Američka kantautorka Tejlor Svift može da još jednu činjenicu doda svojoj listi dostignuća, jer je sada zvanično postala milijarderka. Superzvezda je uvrštena na Forbsovu svetsku listu milijardera za 2024. godinu objavljenu ove nedelje, jer je ove godine prikupila bogatstvo od procenjenih 1,1 milijardu dolara.

Prihod se zasniva na zaradi od njene rekordne turneje Eras i vrednosti njenog muzičkog kataloga, kao i vrednosti nekretnina koje poseduje. Prema Forbsu, Tejlor Svift je prva osoba iz sveta muzike koja je dostigla desetocifreno bogatstvo isključivo na osnovu pesama i nastupa.

Prošle godine, Billboard je procenio da je Tejlor Svift zaradila približno 1,82 milijarde dolara od prodaje muzike i autorskih honorara, ulaznica za koncerte, prodaje robe na koncertima i prodaje karata za bioskop u periodu do 7. decembra 2023. godine. Njena Eras turneja je donela oko 900 miliona dolara prodaje ulaznica u 2023. godini, a ta cifra je zasnovana na Bilbordovoj proceni da je Tejlor Svift prodala 3,3 miliona karata za 53 koncerta u SAD po ceni od oko 250 dolara po ulaznici.

Dodatnih 13 nastupa Tejlor Svift u Latinskoj Americi verovatno je zaradilo još 60 do 75 miliona dolara od 750 hiljada ulaznica. Na tim koncertima, Tejlor Svift je, kako je procenjeno, prodala robe za 132 miliona dolara. Kako je Forbs preneo, Tejlor Svift je postala milijarderka još u oktobru prošle godine.