Home ART & CULTURE Teri Gilijam najavio novi film “The Carnival at the End of Days”:...

Teri Gilijam najavio novi film “The Carnival at the End of Days”: Džef Bridžis kao Bog, a Džoni Dep kao Satana

Teri Gilijam je trenutno u potrazi za glumicom koja će biti mitska Eva

70
0
Printskrin: youtube.com/@France24_en

Teri Gilijam će režirati film pod nazivom “The Carnival at the End of Days“, u kome će igrati Džoni Dep, Džef Bridžis, Adam Drajver i Džejson Momoa. Ovu vest je potvrdio i sam Teri Gilijam u nedavnom intervjuu francuskom izdanju Premiere.

Teri Gilijam je tom prilikom objasnio radnju filma: “Ovo je jednostavna priča o tome kako Bog želi da uništi celo čovečanstvo, jer je uništilo njegov prekrasni vrt, Zemlju. Jedini koji pokušava da spasi ljude je Satana, a to je zato što bez ljudi gubi svoj posao. S obzirom da živi večno, život bez posla zvuči mu užasno. Zato on pronalazi neke mlade ljude i pokušava uveriti Boga da su to novi Adam i Eva.” Džoni Dep i Džef Bridžis će igrati Satanu i Boga.

“Biće veoma smešno za one koji vole da budu uvređeni”, rekao je Teri Gilijam. On je objasnio i kako je zamislio Boga. “On neće biti Bog na kojeg smo navikli. U filmu, Bog je priroda, ali priroda koja može da razgovara sa vama. Trebaće mi animacija da je oživim, jer u sceni sa Bogom ima najmanje petnaest životinja. Biće komplikovano, jer mora biti realno. I biće veoma skupo!”

Teri Gilijam je rekao da očekuje se da snimanje filma počne u januaru 2025. godine. Film će biti najnovija saradnja Terija Gilijama i Džonija Depa, nakon prethodnih filmova “Fear and Loathing in Las Vegas” i “The Imaginarium of Doctor Parnassus“.

Teri Gilijam, jedini član trupe Leteći cirkus Montija Pajtona koji nije rođen u Ujedinjenom Kraljevstvu, čuveni je glumac, animator, scenarista i režiser. Među filmovima koje je režirao su “Monti Pajton i Sveti gral“, “Brazil“, “Avanture barona Minhauzena“, “Kralj ribara“, “12 majmuna“, “Paranoja u Las Vegasu“, “Braća Grim“, “Imaginarijum doktora Parnasusa“, “Nulta teorema“, “Čovek koji je ubio Don Kihota” i drugi.