Home MUSIC Treća Smena predstavila album “Dovoljno jak”

Treća Smena predstavila album “Dovoljno jak”

Album Dovoljno jak je dostupan za slušanje na svim striming platformama

71
0
Naslovna strana albuma Dovoljno jak

Albumom Dovoljno jak grupa Treća Smena se sprema da vas povede na jedno emotivno putovanje i samoistraživanje emocija duboko usađenih u psihu svih nas. Autori vas vode kroz osećanja koja svakodnevno ispoljavamo, ali ih neozbiljno doživljavamo preskačući činjenicu da na kraju ipak sve zavisi od nas samih, stavljajući u prvi plan Čoveka. Preispitujući sebe, preispitujemo druge i dovodimo poredak stvari u jedan red koji nama, na kraju dana, predstavlja mir.

Treća Smena, poznata po svojoj iskrenoj i strastvenoj interpretaciji muzike, obrađuje teme koje se tiču svih. Ovo izdanje je muzičko putovanje koje istražuje dubine unutrašnjih osećanja snage, ponosa, međuljudskih odnosa i ljubavi , ali i straha i nesigurnosti kao tereta modernog društva, čineći jednu specifičnu protivtežu jedno drugom i stvarajući balans koji slika ono što se jednostavnim jezikom naziva život.

Foto: Promo Kontra

Album Dovoljno jak nije samo muzika i tekst, već iskustvo. Sa velikom pauzom između prvog i drugog albuma dolazi i dublje preispitivanje emocija. Kroz slatkastu ruzičastu auru prvog albuma, Dovoljno jak se izdvaja kritikom. Godine su ostavile traga, pa se lajtmotiv prvog albuma Soba Sa Pogledom Na Život, a to je Ljubav, ovde može videti kroz lupu realnosti koja ogoljava sve nesavršenosti i donosi u prvi plan još neka osećanja koja su od ljubavi neraskidiva, a opet i sama toliko jaka i stvarna da žive sopstveni život.

Međutim, neraskidivost nije ono što je obeležilo period između dva albuma grupe Treća Smena. Došlo je do promene u postavi benda. Nekadašnjeg basistu Nemanju Milenkovića je zamenio Aleksandar Nedeljković, koji je bendu doneo novi gruv, a bend je napustila i nekadašnja pevačica i violiniskinja benda Jovana Jevtić, koja je svoju karijeru nastavila u grupi Neverne Bebe. Ali, njen glas se i dalje čuje na novom albumu, kako na singlu “Mlade godine” u pratećim vokalima, tako i u do sada neizdatoj pesmi “Ne traži me”, koju je Jovana otpevala kao glavni vokal.

Foto: Promo Kontra

Ono u čemu je Treća Smena ostala dosledna je velika žanrovska raznolikost pesama. Od tvrdog roka, preko popa do prepoznatljivih balada i lirski jakih, emotivnih i uvek iskrenih tekstova. Iako je grupa Treća Smena napravila veliku pauzu između dva studijska izdanja, ne može se govoriti o odsustvu rada i kreativnosti. U periodu između, Treća Smena je učestvovala na više festivala na kojima je pobrala brojne nagrade i pojavila se na mnogim zapaženijim koncertima, a izdala je i četiri singla koja se sada nalaze na albumu Dovoljno jak.

Bend je svoju kreativnost ispoljavao kroz žive nastupe, ali se nekako pogodilo da ova deseta, jubilarna godina postojanja benda bude i godina izdanja drugog albuma. U cilju promocije albuma Dovoljno jak bend je planirao koncerte širom države.

Foto: Promo Kontra

Album Dovoljno jak grupe Treća Smena je dostupan za slušanje na svim striming platformama.