Home ART & CULTURE (VIDEO) “Furioza: Pobesneli Maks Saga” stiže na velika platna

(VIDEO) “Furioza: Pobesneli Maks Saga” stiže na velika platna

Kultni reditelj Džordž Miler vraća publiku u distopijski svet pustoši i ludila na točkovima, obogaćen neverovatnim kaskaderskim scenama i postapokaliptičnom dramom.

103
0
Promo poster

U još jednoj epskoj avanturi iz čuvene franšize “Pobesneli Maks”, Anja Tejlor-Džoj oživljava mladu Furiozu, koja se hrabro suočava s nemilosrdnim izazovima opustošenog sveta. Uz Krisa Hemsvorta u ulozi zastrašujućeg antagoniste Dementusa, ovaj prednastavak slavne franšize “Mad Max“ donosi priču o počecima neustrašive heroine. Radnja filma osvetljava početke omiljene ratnice, otkrivajući kako je preživela u svetu gde je vladavina sile jedini zakon.

S povratkom proverene ekipe koja stoji iza “Pobesneli Maks: Autoput besa”, uključujući oskarovku montažerku Margaret Siksel i kompozitora Džanki XL-a, ovaj film obećava da će biti spektakl za sva čula. Uz impresivan vizuelni stil koji je postao zaštitni znak serijala, „Furioza“ postavlja novi standard u žanru akcionih filmova. Ovo je filmsko ostvarenje prepuno akcionih scena koje oduzimaju dah, dok istovremeno razotkriva emotivnu srž svojih likova, čineći “Furiozu” jedinstvenom pričom o otporu protiv ugnjetavanja.

Dok se ceo svet raspada, mladu Furiouzu otima i odvodi horda bajkera predvođena ratnim vođom Dementusom. Prolazeći kroz Pustoš, nailaze na naselje Citadela kojom vlada Besmrtni Džo. Dok se dva Tiranina bore za prevlast, Furiouza mora da preživi mnoge izazove u Pustoši, dok pokušava da se vrati kući. Publika će biti svedok ne samo Furiozinog fizičkog petnaestogodišnjeg putovanja kroz pustoš, već i njene unutrašnje borbe za pronalazak svog identiteta i osećaja pripadnosti.

Ovo remek-delo koje iznova definiše granice kinematografije, biće dostupno srpskoj publici u IMAX(R) i ostalim formatima u distribuciji Blitz filma pretpremijerno od 22. maja 2024.

Anja Tejlor-Džoj i Kris Hemsvort su glavne zvezde filma “Furioza: Pobesneli Maks saga”, remek-dela dobitnika Oskara genijalnog reditelja Džordža Milera. U dugo očekivanom povratku u distopijski svet koji je stvorio pre više od 40 godina s kultnim filmovima “Pobesneli Maks” Miler sada ponovo okreće stranicu sa potpuno novom i originalnom, akcionom avanturom koja će ispričati priču o nastanku legendarnog lika iz višestruko nagrađivanog globalnog hita “Pobesneli Maks: Autoput besa”. Novi film Warner Bros. Pictures-a produciraju Miler i njegov dugogodišnji partner, producent i Oskarovac Dag Mičel.

Pogledajte trejler!