Home ART & CULTURE (VIDEO) “Nebesko” na velikim platnima

(VIDEO) “Nebesko” na velikim platnima

Ostvarenje režisera Maria Glamazića biće premijerno prikazano 11. aprila u MTS Dvorani

59
0
Fotografije: Produkcija Svetlobor

Junaci filmske priče, inspirisane duhovnim nasleđem svete vladarske loze Nemanjić, jesu deca današnjice – Dušan i Hristina. Koristeći svoju maštu kao vremeplov, publici će otkrivati razloge zbog čega je većina vladara dinastije Nemanjić kanonizovana za svetitelje. Istinite priče iz prošlosti probudiće u njima najdublje i najlepše emocije i krunisati ljubav kao najjaču silu na svetu.

Režiju potpisuje Mario Glamazić, a scenario je satkan od pisanog predanja Stefana Nemanje, Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, Svetog Justina Ćelijskog i Svetog Serafima Sarovskog.

  • Sada, kada nas ritam potrošačkog sistema mami sa najslađim ukusima zemaljskih blaga, zbog kojeg nam čula duše tupe, a naš razum se muti od svih krivih vrednosti koje se kroz te ukuse provlače kao veštački zaslađivači kako bi nas još više privukli konzumiranju svega zemaljskog – dolazi nam film “Nebesko”. Film koji se bavi istinskim duhovnim vrednostima. Film koji govori o svetoj vladarskoj lozi Nemanjić i koji nas podseća da su najveće blago jedne zemlje dobri i čestiti ljudi koji u njoj žive. Sravnjeno s tim blagom, sva druga blaga kao da su ništa – ističe režiser Mario Glamazić.

Uloge tumače Nebojša Dugalić, Luka Radović, Ksenija Milosavljević, Andrea Ržaničanin, Hadži Aleksandar Đurović, Dejan Gocić, Dušan Jović, Nada Stankov.

  • Tako mi je drago da sam bio deo jednog, danas tako retkog, stvaralačkog entuzijazma i posvećenosti, jedne darovite ekipe koja je u ovakvim vremenima izgurala nešto gotovo nemoguće – da mimo svih glavnih produkcijskih tokova napravi film tretirajući epohu svetorodne loze Nemanjića i da u ovom vremenu opšte krize sećanja na najbolje tokove naše duhovne tradicije napravi ovakav jedinstven filmski dokument. Samo se nadam da će i tradicija ovakvih projekata zaživeti na duže staze – rekao je glumac Nebojša Dugalić.

Film je snimljen uz podršku Njegovog Preosveštenstva Episkopa Kruševačkog Gospodina Davida i prikazivaće se u bioskopima širom Srbije od 18. aprila.