Home MUSIC “Waka Waka” najzaraznija fudbalska pesma svih vremena

“Waka Waka” najzaraznija fudbalska pesma svih vremena

Istraživanje je rangiralo "najzaraznije" fudbalske himne, pogledajte koje su druge pesme na listi

63
0
Printskrin: youtube.com/@Shakira

Šakirina pesma “Waka Waka (This Time For Africa)” proglašena za “najzarazniju” fudbalsku pesmu svih vremena. Trojezični bop kolumbijske pevačice služio je kao zvanična pesma FIFA za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Pesma “Waka Waka” je dobila ocenu 8,4 od mogućih 10 na osnovu popularnosti na platformi Spotify, broja pregleda na platformi YouTube, plesnosti, energije, broj izgovorenih reči i pozitivnosti, pokazalo je istraživanje koje je sprovela izraelska kompanije SeatPick.

“Glavna fraza ‘Waka Waka’ je ponovljena značajan broj puta da bi se naglasila njena važnost (Waka Waka znači ‘uradi to’ na kamerunskom)”, rekao je Džejkob Koen, profesor sa Baruh koledža u Njujorku”. “Postoji velika promena na 1:04, pošto je uveden instrument sličan činelama da bi se melodiji dodalo više varijacija. Štaviše, novi vokal na 2:12 stvara jedinstvenu vrstu egzotične senzacije svojim slušaocima.”

SeatPick je sproveo istraživanje u čast predstojećeg UEFA Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Pogledajte kojih je deset “najzaraznijih” fudbalskih pesama, prema ovom ostraživanju:

Izvor: seatpick.com