Home MUSIC Wicked Dub Division stižu na Natural Mystic Reggae Festival

Wicked Dub Division stižu na Natural Mystic Reggae Festival

Publika širom sveta najbolje ih zna po pesmi "Mama" i saradnji sa the North East Ska Jazz Orchestra

65
0
Printskrin: facebook.com/Natural.Mystic.Fest

Italijanski sastav Wicked Dub Division stiže na 11. izdanje Natural Mystic Reggae Festivala, koji će se ove godine održati od 19. do 21. jula na brdu Ždreban kod Gornjeg Milanovca. To je objavljeno na Fejsbuk stranici ovog festivala.

Sastav Wicked Dub Division je nastao 2005 godine u Italiji, a osnovali su ga GP Ennas (bubnjevi), King Claudio (bas) i Luca Venerus (klavijature). Nakon serije vinil singlova, 2011. godine izdaju svoj prvi album “Wadada”. Sastavu se 2014. godine priključuje Michela Grena na vokalu kao i Massimiliano Peak (dub live set), čime praktično započinje novo poglavlje sastava ka putu muzičkog eksperimentisanja i miksovanja hipnotičkih zvukova sa opakim bitovima.

Publika širom sveta najbolje ih zna po pesmi “Mama” i saradnji sa the North East Ska Jazz Orchestra, kada su se 22 muzičara okupila u realizaciji tog projekta. Zvanični video spot za pesmu “Mama” ima više od 19 miliona pregleda na platformi YouTube. Više o bendu možete saznati na njihovom zvaničnom sajtu wickeddubdivision.com.

Natural Mystic Reggae Festival se održava od 2014. godine na izletničkom mestu Ždreban nadomak Gornjeg Milanovca. Ovo izletište je prekriveno listopadnom šumom, ispresecano brojnim potocima i odlikuju ga čist vazduh i raznovrsna flora i fauna. Sa Ždrebana puca nezaboravan pogled na panoramu grada. Biti deo Natural Mystic festivala na Ždrebanu znači biti u skladu sa prirodom i muzikom, okružen dobrim vibracijama.

Festival je tokom godina izašao iz lokalnih i regionalnih okvira. Izvođači iz Jamajke, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Engleske, Makedonije, Rumunije, Švajcarske i Srbije nastupali su pred posetiocima iz Gane, Malavija, Francuske, Italije, Slovačke, Jamajke, Austrije, Engleske, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije…

Više o samom festivalu možete saznati na njihovom zvaničnom sajtu naturalmystic.info.