Home MUSIC Beogradski duo Merblu objavio pesmu “Jedan osmijeh”, njihov drugi singl

Beogradski duo Merblu objavio pesmu “Jedan osmijeh”, njihov drugi singl

Duo priprema još jedan singl koji očekujemo krajem leta, a u toku je i snimanje njihovog prvog EP-a

117
0

Hipnotički zvuk beogradskog muzičkog dua Merblu, koji čine Daria i Dejan Janjić, još jednom osvaja srca slušalaca svojim drugim singlom “Jedan osmijeh“.  

Pesma “Jedan osmijeh” predstavlja živopisan portret jednog magičnog trenutka, ističući lepotu prisustva i iščekivanje budućnosti sa voljenom osobom. Za razliku od romantičnog i duboko melanholičnog prvenca dua Merblu, pesme “Uz nas si tu“, objavljenog prvog dana marta ove godine, nešto energičnija pesma “Jedan osmijeh”, simbiozom elektronike i indi roka, istražuje dubine ljudskih emocija, prenoseći univerzalnu poruku ljubavi i života, i prikazujući različite odnose koje imamo među sobom.

Foto: Ed Godsell
  • Jedan osmijeh” je pesma o odnosu dvoje ljudi. Ali odnos nije ograničen isključivo na partnerski odnos. – objašnjava Merblu inspiraciju za pesmu  – Može da bude prijateljski, roditeljski i svaki drugi odnos koji imamo u životu jer su osećanja univerzalna, a osobe ka kojima ih usmeravamo su u različitim ulogama u našim životima. Pesma je fotografija jednog trenutka. Dešava se sada i ovde, i opisuje ono kada nas preplavi osećaj da nam je lepo što smo tu sa tom drugom osobom kao i želju i iščekivanje da ponovo proživimo te lepe trenutke.

Prateći spot u stvari je animirani tekstualni vizual autorke Isidore Jovanović, a o konceptu istog Dejan Janjić kaže:

  • Volimo ilustraciju i animaciju, i kao  što muzički želimo da se služimo različitim žanrovima, vizuelno takođe želimo da se oprobamo sa različitim vizuelnim identitetima. Lyrics video je format koji je trenutno možda najaktuelniji, a fokus stavlja na muziku. Lišen je grandioznosti i majstori animacije umeju da oslikaju atmosferu pesme bez nužno članova benda, kostima, šminke i svega ostalog što prati spotove. Mesecima smo razmišljali kako taj vizual treba da izgleda i pričali sa više potencijalnih autora. Kada smo Isidori poslali pesmu, ona nam je kroz par sati vratila komentar i tada smo shvatili da je razumela tekst i da se poistovetila sa njim kao i sa muzikom. Kao autor sam se u trenutku naježio, jer je prepričala bukvalno sve što sam imao u pozadini u glavi dok sam pisao tekst. Od tog trenutka znali smo da će ona raditi vizual i dali smo joj maksimalno poverenje i odrešene ruke šta treba da bude na slici, kako treba da bude animirano itd. I ni jednog trenutka nismo posumnjali da će rezultat biti sjajan. Ljudi u ovom poslu često znaju da se vode tehničkom izvedbom, a senzibilitet pesme se zanemari, a nama je upravo to najbitnije da i autor videa ima čvrstu konekciju sa našom muzikom/tekstom.
Foto: Ed Godsell

Merblu ne samo što stvara muziku, već stvara iskustvo. Njihov drugi singl “Jedan osmijeh” poziva slušaoce da se prepuste osećajnoj vožnji kroz emocije i da otkriju lepotu jednostavnih trenutaka života. U međuvremenu, duo priprema još jedan singl koji očekujemo krajem leta, a u toku je i snimanje njihovog prvog EP-a.