Home MUSIC NOFX najavili ko će im pružiti podršku na poslednja 3 nastupa

NOFX najavili ko će im pružiti podršku na poslednja 3 nastupa

Među gostima su i Dropkick Murphys, Descendents, Pennywise i Sick Of It All

89
0
Foto: Promo press

Legendarni pank bend NOFX objavio je spisak učesnika za svoja poslednja tri koncerta. Postava bendova po danima se razlikuje, a po spisku učesnika se vidi da ostali kultni bendovi tog žanra podržavaju NOFX u njihovoj oproštajnoj priči. Tri oproštajna nastupa grupe NOFX održaće se u San Pedru, delu Los Anđelesa.

U petak (4. oktobra), bend će imati podršku grupa Dropkick Murphys, MXPX, Bouncing SoulsSick Of It All, 7 Seconds, DOA, D.I., Luicidal, The Last Gang i Knuckleheadz.

Sledećeg dana, 5. oktobra, NOFX će podržati Descendents, Less Than Jake, Lagwagon, Strung Out, Good Riddance, Mad Caddies, Swingin’ Utters, Bad Cop/Bad Cop, Get Dead i Poli Van Dam.

Poslednji nastup grupe NOFX biće 6. oktobra zajedno sa bendovima Pennywise, The Vandals, Subhumans, Fishbone, Codefendants, The Flatlines, We Are The Union, Das Klown i bendom iznenađenja iz UK.

Prema izjavi benda, goste koji će pružiti podršku za poslednja tri nastupa izabrali su sami članovi benda, od kojih su neki njihovi najbliži prijatelji tokom godina. NOFX će pre toga nastupiti na Riot Festu u Čikagu (20-22. septembar), i to sva tri dana festivala!

NOFX, pank rok bend koji je osnovan u Los Anđelesu, najavio je još u novembru prošle godine da će krenuti sa poslednjim koncertima 2024. godine kako bi završili 40-godišnju karijeru. Potvrda je usledila nakon što je frontmen benda Fat Mike 2022. godine rekao fanovima na Instagramu da će se bend raspasti 2023. godine, pošto je formiran 1983. “Bila je to neverovatna trka”, napisao je tada.

U saopštenju za medije, Fat Mike je uverio fanove da će ovo biti poslednji put da bend ide na turneju. “Ovo nije konačna turneja kao Mötley Crüe ili Black Sabbath“, rekao je on. “Ovo su poslednji nastupi koje će NOFX ikada imati. Sviraćemo svim svojim srcem… Sa svom radošću… I onda smo gotovi. Završili smo.”

So Long and Thanks for All the Shows!