Home MUSIC Sleaford Mods objavili remasterizovanu verziju albuma “Divide and Exit”

Sleaford Mods objavili remasterizovanu verziju albuma “Divide and Exit”

"Preslušavajući ga sada, 'Divide and Exit' je možda najpankerskiji album koji smo napravili"

54
0
Sleaford Mods/Foto: Simon Parfrement

Kako bi proslavili desetogodišnjicu albuma Divide and Exit, britanski dvojac Sleaford Mods je ponovo reizdao remasterizovanu verziju svog pomenutog revolucionarnog klasika, koji je obeležio epohu. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, ekskluzivnoj CD verziji, kao i na LP-u.

Ograničeni crveni vinil sadrži i fleksi disk sa do sada neobjavljenom pesmom “Git Some Balls“. Reizdanje sadrži poseban novi omot koji je dizajnirao njihov prijatelj i saradnik, britanski umetnik Cold War Steve sa kojim su se povezali zahvaljujući saradnji na video spotu “UK Grim“.

Sleaford Mods Originalan omot “Divide and Exit”
Sleaford Mods Novi omot “Divide and Exit”, dizajn Cold War Steve

Prvi singl Tied Up In Nottz“, objavljen krajem maja, praćen je obnovljenom verzijom video spota dvojca koji se po rodnom Notingemu voze pozajmljenim autobusom. Takođe, majca koja može da se nabavi preko sajta benda, prati saradnju War child UK i Sleaford Mods i sav prihod od prodaje iste biće usmeren u dobrotvorne svrhe.

Poznat po svojoj direktnoj, oštroj elektronici i stihovima koji su osuđivali ukus zemlje koja je iz dana u dan postajala sve više gorka, album Divide and Exit se pokazao kao proboj za Sleaford Mods, jer je naišao na odobravanje kritičara i na sve veću legiju obožavalaca.

Prvobitno objavljen u maju 2014. godine, ovaj drugi pravi album Endrjua Frna i Džejsona Vilijamsona (Andrew Fearn i Jason Williamson) – ili šesti ako se računaju rani CD-R napori –  bio je spoj snažnih reči i minimalističke elektronike, i svež glas koji se artikulisao u toliko potreban bes, ljutnju, povređenost i nadu.

“Tamo gde je naš prethodni album Austerity Dogs lajao bez smera, ali kao čvrst oblik besa, Divide and Exit je nosio ovaj osnovni oblik klasne svesti”, kaže Vilijamson o viziji iza albuma, kako muzički tako i lirski. “Posle objavljivanja Austerity Dogs, shvatili smo da smo naizgled stvorili formulu”, dodaje on. “Endrju je samo uzeo formulu, iskoristio je i njegova muzika je počela da zvuči mnogo kompaktnije i  vatrenije”.

“Preslušavajući ga sada, Divide and Exit je možda najpankerskiji album koji smo napravili”, rekao je Vilijamson, odražavajući kako su se Sleaford Mods osećali sami, pokrivajući novu teritoriju, stvarajući ovu muziku pre nego što su nadahnuli niz umetnika prožetih post-pankom i grajmom da slede njihov trag.  “Niko u zemlji nije radio ono što smo mi radili u tom trenutku, osećam se kao da je bilo pre 30 godina, a prošlo je tek 10. *ebeno ludo.”, zaključio je Vilijamson.

Povodom obeležavanja desete godišnjice albuma Divide and Exit, dvojac je najavio jesenju britansku turneju tokom koje će odsvirati niz intimnih koncerata na mestima na kojima su nastupali kada je album prvi put objavljen.

Divide and Exit spisak pesama

  1. Air Conditioning
  2. Tied Up in Nottz
  3. A Little Ditty
  4. You’re Brave
  5. Strike Force
  6. The Corgi
  7. From Rags to Richards
  8. Leveable Shit
  9. Under the Plastic and N.T.C.
  10. Tiswas
  11. Keep Out of It
  12. Smithy
  13. Middle Men
  14. Tweet Tweet Tweet

Dodatak uz crveni vinil na flop disku:
Git My Balls