Home MUSIC Bend Mali demon pobednik Bunt rok festivala 2024

Bend Mali demon pobednik Bunt rok festivala 2024

68
0
Žiri BRF-a/foto: RTS

Odlukom sedmočlanog stručnog žirija, najbolji bend osmog izdanja Bunt rok festivala – nacionalne platforme posvećene afirmaciji novih. mladih bendova i autora, je sastav Mali demon.

Drugoplasirani je autor Mihailo Tatić a grupa Đirika je osvojila treće mesto.

Pobednici Bunt rok festivala 2024 su osim titule, zlatne BRF statuete u obliku munje i novčane nagrade RTS-a u iznosu od 200.000 dinara, osvojili i nagradu PGP RTS- snimanje i objavljivanje studijskog albuma.

Petočlani bend Mali demon, pokretačkim i tvrdim zvukom želi da vrati rokenrol u igru i za sebe kažu da su “elektroaut rok teatar, koji maštovito govori o lepoti prolaznosti i idealizaciji bunta”. Pesma kojom su to želeli i da pokažu na BRF2024, nosi naziv “Sanjaš me”. Pored Olge i Darje, članovi sastava su i Nina Ađenadić, Milan Jevtić i Ilija Ivanović.

Proglašeni su i nagrađeni najistaknutiji muzičari ovog izdanja festivala:

Najbolja basistkinja 8. Bunt rok festivala je Ivana Posrkača, iz benda Bristol (nagrada bas gitara, poklon kompanije Sky music)
Najbolji bubnjar festivala Matea Cekić, iz benda Internaut(nagrada bubanj – poklon kompanije Sing media)
Najbolji gitarista festivala je Nikola Ćurčić, iz grupe Đirika (nagrada električna gitara, poklon kompanije Sky music)
Najbolji vokal 8. Bunt rok festivala je Marko Kujundžić, iz benda Ascend (nagrada mikrofon- dodelila kompanija Sky music)

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije- prijatelj Bunt rok festivala, dodelili su još jednu električnu gitaru u završnici 8. Bunt rok festivala – nagradivši ovim vrednim poklonom muzičarku Katarinu Pivnički.

Bunt rok festival je poznat i po specijalnom projektu- “Bunt rok turneji”, koja se realizuje nakon svakog održanog festivala. Ove godine, pobednici i najbolje plasirani na osmom Bunt rok festivalu- nastupiće na 10 velikih festivala i muzčkih manifestacija, širom Srbije i u regionu.

ŽIRI: Sastav žirija bio je pojačan sa još dva člana, te su u finalu 8.BRF-a radili u sledećem sastavu: Maja Cvetković (E play), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend Repetitor), Miloš Ignjatović (Dorćol Platz), Milovan Bošković (Zemlja gruva), Uroš Marković (kompozitor i muzički urednik u RTS-u) i Nebojša Sabovljević, muzički urednik na tematskom radio kanalu RTS Rokenroler.