Billie Eilish and Finneas O'Connell perform onstage during the live ABC telecast of the 96th Oscars® at the Dolby® Theatre at Ovation Hollywood on Sunday, March 10, 2024. Foto: AMPAS

Nova era Bili Ajliš je u toku, pošto je objavila naziv i datum izlaska svog trećeg albuma. Predstojeći album se zove “Hit Me Hard and Soft” i izaći će 17. maja.

Za svoj novi album, Bili Ajliš ima drugačiji pristup nego za prethodne. Ovog puta neće biti singlova, jer, kako je napisala na Instagramu, želi da “da sve odjednom”.

“Fineas i ja zaista ne možemo biti ponosniji na ovaj album, i apsolutno jedva čekamo da ga čujete”, piše u njenoj najavi albuma na društvenim mrežama.

Nakon što je prozvala izvođače zbog njihovih rasipnih varijanti vinila, Ajliš je ostala posvećena tome da postane “zelena” za ovu ploču, objavljujući ograničene fizičke kopije albuma istog dana, od kojih svaka sadrži istu listu pesama. Kao što je bio slučaj sa njenim prethodnim albumom “Happier Than Ever”, vinil “Hit Me Hard and Soft” biće napravljen od 100 posto materijala koji se može reciklirati.

Vest dolazi nakon što je Bili Ajliš prošle nedelje najavila dolazak svog novog albuma na Instagramu, dodajući obožavatelje na listu svojih bliskih prijatelja. Bili Ajliš je najmlađa dvostruka dobitnica Oskara uz svog brata Fineasa, nakon što je osvojila nagradu za najbolju originalnu pesmu “What Was I Made For?” iz filma “Barbi”.