Home MUSIC Buč Kesidi – “Uživo sa stadiona Tašmajdan” – Najveći solo koncert benda...

Buč Kesidi – “Uživo sa stadiona Tašmajdan” – Najveći solo koncert benda na albumu

Na albumu se nalazi 20 pesama

83
0

Za uvod u leto i koncertnu sezonu Buč Kesidi objavljuju novi album “Uživo sa stadiona Tašmajdan”, snimljen na njihovom najvećem samostalnom samostalnom koncertu na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10 hiljada fanova. Novi live album i koncertni film dostupan je od petka, 24. maja, na svim striming servisima, a dan ranije od 20 časova na YouTube kanalu benda gde je upravo objavljen premijerni uvid u album uz live izvođenje pesme “Curimo po asfaltu”.

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. septembra 2023. godine na beogradskom stadionu Tašmajdan. Kao prvi regionalni bend novije rok generacije kojem je pošlo za rukom rasprodati najveći stadion u centru Beograda, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obeležili vrhunac regionalne turneje “Skupi snagu”. Sada će to zauvek ostati zabeleženo za muzičku istoriju kroz live album koji je uklopio sve hitove sa prvog i drugog albuma, kao i poslednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

Foto: Marko Ristić @zamrznutitonovi

Levoruki rok dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tokom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Nakon introa krenuli su jako sa “Euforijom”, nakon koje su uslijedili hitovi “Laž”, “Kafe aparat”, “Trebaš mi”, “Draga”, “Čekam te” i omiljena “Subota”.

“Skupi snagu” je donela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko hiljada pratio je najavu svake nove pesme – “Stani!!! Stani!!!”, “Pola pet”, “Kasno je”, “TIHO”, “Uragan”, “Curimo po asfaltu”, “Nema ljubavi u klubu”, “Nedelja ujutru”, kao i jedan od najvećih hitova “Idemo do hodnika”, tokom koga je publika nadjačala razglas, zatim “Nebitna”, dok je velikim hitom “Đuskanje ne pomaže” završio dvosatni ples na Tašu.

Foto: Nemanja Đorđević

Koncert na rasprodanom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svetskih superstarova iako za sebe kažu da su tek počeli. Najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija izdat je u saradnji s PGP RTS, dok produkciju potpisuje Milan Bjelica. Za omot je korištena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

Album “Uživo sa stadiona Tašmajdan” uvodi Buč Kesidi u novu seriju letnjih nastupa po regionu, a već ovog vikenda bend se penje na glavnu pozornicu Sea Star Festivala u Umagu gde će kao hedlajneri nastupiti 24. maja, dok u Skoplje stižu 5. jula na Stadion Na Arm. Biće to prilika čuti najbolje od benda, kao i neke nove pesme koje je bend proteklih meseci stvarao u svom studiju.

Buč Kesidi – “Uživo sa stadiona Tašmajdan”
Datum objave albuma: 24. maj 2024. godine

Set lista/popis pesama:
1. Intro
2. Euforija
3. Laž
4. Kafe aparat
5. Trebaš mi
6. Draga?
7. Čekam te
8. Subota
9. Skupi snagu
10. Stani!!! Stani!!!
11. Pola pet
12. Kasno je
13. TIHO
14. Uragan
15. Curimo po asfaltu
16. Nema ljubavi u klubu
17. Nedelja ujutru
18. Idemo do hodnika
19. Nebitna (…ne mogu da)
20. Đuskanje ne pomaže