Home MUSIC Butthole Surfers odbili ponudu od 6 cifara da ponovo nastupaju

Butthole Surfers odbili ponudu od 6 cifara da ponovo nastupaju

"Ne želim da šaljem kolegu iz benda kući u vreći za telo ili da neko mesto izgori"

45
0
Butthole Surfers Gibby Haynes / Photo: Pat Blashill

Koncerti teksaškog sastava Butthole Surfers su stvar legende: razvratni, preterani i sa elementom fizičke opasnosti. I upravo iz tog razloga legende eksperimentalnog roka odbijaju da se ponovo ujedine.

U intervjuu za The Guardian, originalni članovi Gibi Hejns i Pol Liri razgovarali su o trenutnom stanju benda, koji je trenutno usred velike kampanje za reizdanje vinila. Pošto su LP albumi Butthole Surfers ponovo u štampi po prvi put u mnogo godina, sada je savršeno vreme da se bend vrati na scenu. Međutim, Hejns i Liri oklevaju da ponovo otvore ta vrata s obzirom na nerazdvojne rizike.

“Nismo tako dobri koliko bismo mogli biti danas, a to je zato što sam izgubio živce i odlepio”, priznao je Hejns, čije su epizode ​​na sceni dobro dokumentovane. “Uzeo sam previše droge. Totalno sam zeznuo dogovor. To je moja greška. Ja sam u pitanju.”

Međutim, izgleda da je bend u redu sa tim kako su se stvari ispostavile. “Bolje je biti potcenjen nego precenjen”, kaže Hejns. “I mogu vam reći ovo: Butthole Surfers nisu precenjeni.”

Liri je dodao: “Bili smo neki stvarno s****ni ljudi. Mi smo dobri ljudi, ali smo s****ni – oštećeni smo.” Liri je dalje rekao da Butthole Surfers dobijaju značajne ponude da se ponovo okupe i navodno sviraju na festivalima, ali čak ni novac nije dovoljan da uzdrma njihovu nevoljnost.

“Dobijali smo šestocifrene ponude da nastupimo uživo, ali jednostavno ne želim to da radim”, rekao je Liri. “Zaista smo srećni što nismo u zatvoru i ne želim to više da forsiram. Ne želim da šaljem kolegu iz benda kući u torbi za telo ili da neko mesto izgori.

Od 2011. godine, Butthole Surfers su odsvirali samo nekoliko jednokratnih nastupa 2016. i 2017. i zvuči kao da će to ostati poslednji nastupi benda, barem za sada. U potpunoj suprotnosti sa njegovom nepokolebljivom ličnošću frontmena grupe Butthole Surfers, Hejns je rekao da je prihvatio udobnost porodičnog života.

“Imam trinaestogodišnjeg sina, koji je j****no svetlo mog života”, rekao je Hejns. “Imam pravu porodicu i to je sjajno. Bejzbol u nižim ligama i košarka u srednjoj školi.”