Home MUSIC Da li ste spremni za još jedan Rammstein spektakl u Beogradu?

Da li ste spremni za još jedan Rammstein spektakl u Beogradu?

I na drugom koncertu grupe Rammstein na Ušću očekuje se oko 60 hiljada posetilaca

98
0
Foto: SETV

Rajmštajnmanija i dalje trese Beograd, jer se i večeras očekuje spektakl na Ušću. Nemački industrial metal giganti Rammstein priredili su sinoć nezaboravan koncert pred oko 60 hiljada fanova i ponovo pokazali zašto ih smatraju jednim od najboljih LIVE bendova na svetu.

Rammstein, nemački bogovi industrial metala, u okviru svoje gotovo rasprodate evropske Stadion turneje 2024, zakazali su dva koncerta u glavnom gradu Srbije 24. i 25. maja. Muzičko-scenski-svetlosni-pirotehnički spektakl koji su sinoć priredili njihov je treći nastup u Beogradu. Prethodni koncerti, 20. marta 2010. i 28. aprila 2013. godine održani su u Beogradskoj areni.

Sinoć je publika na prepunom koncertnom prostoru na Ušću ovacijama pozdravilo bend, a eksplozivno je bilo od samog početka. Set lista je bila pažljivo sastavljena da zadovolji i stare fanove i nove poklonike, sa hitovima poput “Du Hast”, “Sonne” i “Ich Will”.

Naravno, kao što je to već 30 godina slučaj sa bendom Rammstein, muzika je bila samo deo priče – vizuelni efekti i pirotehnički show ostavili su publiku u potpunom transu. Plamenovi, vatrometi i impresivni scenski rekviziti dodatno su pojačali doživljaj, a bina je bukvalno gorela kada su čuveni Nemci izvodili “Mein Herz Brennt”.

Fanovi su bili impresionirani i priotehničkim veštinama koje je sinoć pevač i frontmen benda Til Lindaman (inače, licencirani potpaljivač plamena) demonstrirao tokom pesme “Du Hast”, dok je celo Ušće pevalo na nemačkom. Poseban trenutak večeri bio je tokom pesme “Ich Will”, kada je Til rekao na srpskom: “Ruke gore”.

Foto: SETV

Numerom “Adieu” bend je završio koncert nakon dva bisa i više od dva sata svirke uz pozdrav Lindemana: “Hvala, thank you, spasibo!”. Posetioci vrhunskog spektakla bili su više nego zadovoljni, a Rammstein je još jednom svima dao majstorsku lekciju iz scenskog nastupa.

Tehnička produkcija bila je na najvišem nivou, što je i očekivano od benda poznatog po perfekcionizmu, a svaki detalj pažljivo isplaniran: od zvuka koji je bio besprekorno jasan i moćan (jačine preko 2 miliona vati), do pirotehničkih i svetlosnih efekata koji su savršeno pratili muziku.

Večeras se očekuje još jedan spektakl najpoznatijih Nemaca na planeti, a sudeći prema interesovanju, očekuje se dupke puno Ušće dva dana zaredom. Naime, za dva koncerta grupe Rammstein prodato je više od 100 hiljada ulaznica, smeštaj je nemoguće naći budući da su svi kapaciteti popunjeni nedeljama pred zakazane nastupe, a fanovi iz čitave Evrope ovih dana bukvalno su preplavili Beograd.

I večeras će u 20 časova spektakl otvoriti, kao i na celoj evropskoj Rammstein turneji, francuski duet Abélard, koji čine međunarodno priznate koncertne pijanistkinje Héloïse Hervouët i Yolande Kouznetsov. Očekuje se da će, baš kao i prethodne večeri, spektakl nemačkih bogova industrial metala početi u 21 čas.

Poučeni iskustvom od prethodne večeri, savetujemo vam da na Ušće ranije krenete, da ne bi ostali zaglavljeni u gužvi na ulazu. Ulaz u Party Zone je moguć još od podneva, dok se kapije otvaraju u 16 časova i 30 minuta.

Kao što smo već pisali, ovakav hajp za gostovanjem nekog stranog benda u glavnom gradu Srbije odavno nije viđen. Beograd se ovim koncertima definitivno vratio na mapu svetskih mega turneja, a organizator Skymusic, sa dva nezaboravna spektakla Nemaca definitivno je najavio novu eru zabavne industrije u Srbiji.

Svako ko je propustio prvi vrhunski spektakl i dalje ima priliku da putem sajta efinity.rs i mobilne aplikacije eFinity kupi ulaznice za večerašnji koncert. Jer to je nešto što se definitivno ne propušta!