Home MUSIC “Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova” postaje tradicija

“Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova” postaje tradicija

71
0

Zbog velikog interesovanja i veličanstvenog majskog spektakla, ponovo je zakazan magični spektakl “Dizni koncert: Čarobna muzika iz filmova“, koji će se u nedelju, 29. septembra održati u mts Dvorani. Sada već uspostavljena tradicija gala događaja uključuje dva termina koncerta, od 16h i 19h, a za nezaboravni doživljaj izvođenja Diznijevih numera karte se mogu pronaći na blagajni mts Dvorane, kao i na sajtu mtsdvorana.rs.

Foto: Marina Pešić

Pre nepunih mesec dana 11 izvođača domaće muzičke i glumačke scene, u sastavu Gorica Popović, Jelena Gavrilović, Zejna, Zoe Kida, Milan Antonić, Nevena Božović, Dušan Svilara, Stefan Zdravković Princ, Lejla Hot i Marko Luis, a u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestara, pred punom Velikom salom mts Dvorane izvodilo je preko 30 melodija iz najpoznatijih animacija prestižnog Disney studija. Dugotrajnim aplauzom i sa istinskim oduševljenjem ispraćene su pesme uz koje su mnoge generacije stasale, a uz koje mnoge tek sazrevaju, jer legendarni filmski studio punih 100 godina donosi na veliko platno najpoznatije naslove ispunjene nezaboravnim kompozicijama. 

Septembarska repriza koncerta predviđa identičan raspevani repertoar. Na srpskom jeziku izvodiće se legendarne pesme voljenih avantura kao što su “Mala sirena“, “Vajana“, “Mulan“, “Kralj lavova“, “Aladin“, ali i “Zaleđeno kraljevstvo“, “Lepotica i zver“, “Želja” i mnoge druge.

I ovog puta publika će moći da čuje prepoznatljive taktove melodija “Bibidi bobidi bu“, koju će izneti glumica Gorica Popović, “Krug života“, koju u duetu izvode Dušan Svilar i Milan Antonić, pesmu “Na moj znak” sa Markom Luisom, numeru “Želja” sa Lejlom Hot na sceni, ali i kako pesma “Medo, gde si ti” iz animacije Knjiga u džungli zvuči u izvođenju svih učesnika.

Foto: Marina Pešić

Diznijevi koncert održavaju se u gradovima širom sveta, a Beograd je upravo jedan od onih koji ima mogućnost da bude domaćin magičnog spektakla, sa licencom izvođenja, uz vizualne sadržaje i učešće simfonijskih orkestara. Tokom koncerata variraće kako isključivo simfonijski instrumentalni nastupi, tako i multimedijalne produkcije sa solistima i horovima.

Dvočasovna muzička magija završiće se Diznijevom himnom “Želja kad pod zvezdom sniš” (When you Wish upon a star).

Foto: Marina Pešić