Home ART & CULTURE Dizni otkrio kako će izgledati film “TRON: Ares”

Dizni otkrio kako će izgledati film “TRON: Ares”

Film "TRON: Ares" prati veoma sofisticirani program, Ares, koji je iz digitalnog sveta poslat u stvarni svet na opasnu misiju

58
0
Foto: Walt Disney Pictures

Kompanija Walt Disney Pictures je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako će izgledati film “TRON: Ares”, novi deo revolucionarne TRON franšize. Produkcija filma počela je u januaru u Vankuveru i trebalo bi da bude objavljen 2025. godine.

“TRON: Ares” je nastavak Diznijevog ključnog naučnofantastičnog filma “TRON” iz 1982. i njegovog nastavka iz 2010. godine, “TRON: Legacy”. Režiju potpisuje norveški reditelj Joakim Roning. “Uzbuđen sam što ću biti deo TRON franšize i predstaviti ovaj novi film fanovima širom sveta. ‘TRON: Ares’ se nadograđuje na nasleđe najsavremenijeg dizajna, tehnologije i pripovedanja. Sada više nego ikad, oseća se da je pravo vreme za povratak u Grid”, kaže Roning.

Za razliku od prva dva filma, kojima su dominirale hladna neonska plava i svetla ljubičasta boja, u filmu “TRON: Ares” izgleda da je dominantna istorijski poznata nijansa crvene boje koja se često povezuje sa grčkim bogom rata, Aresom. Inače, prvu fotografiju iz filma je objavio na svom instagramu i glumac Džared Leto.

Film “TRON: Ares” prati veoma sofisticirani program, Ares, koji je iz digitalnog sveta poslat u stvarni svet na opasnu misiju, obeležavajući prvi susret čovečanstva i AI bića. U filmu igraju Džared Leto, Greta Li, Evan Piters, Hasan Minhaj, Džodi Tarner-Smit, Arturo Kastro, Kameron Monagan i Džilijan Anderson. Producenti filma su Šon Bejli, Džefri Silver, Džastin Springer, Džared Leto, Ema Ludbruk i Stiven Lisberger, a Rasel Alen je izvršni producent.