Home MUSIC Dobrotvorni koncert “Playin’ for Rory” u Novom Sadu

Dobrotvorni koncert “Playin’ for Rory” u Novom Sadu

Koncert je besplatan, u klubu će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge

47
0
Printskrin: youtube.com/@RoryGallagherOfficial

U subotu, 2. marta, na rođendan velikog irskog gitariste i kantautora Rorija Galahera (1948-1995), u novosadskom klubu Rebelrelic, održaće se dobrotvorni koncert Playin’ for Rory. Tom prilikom će se skupljati novac za objavljivanje prve knjige o Roriju Galaheru na srpskom jeziku i prve takve knjige u regionu.

@rebelrelic.club

Knjigu Žan-Noel Koža “RORI GALAHER – Duša bluzera, srce rokera”, sa francuskog jezika prevela je novosadska kantautorka i prevoditeljka Sonja Segić, a prikupljeni prilozi na koncertu upotrebiće se za otkup prava na objavljivanje, kao i za štampu.

Koncert počinje u 22 časa, uvodnu reč daće Miloš Zubac, Sonja Segić odsviraće Rorijevu pesmu “Wheels Within Wheels”, sa istoimenog posthumnog albuma, a potom će grupa Šinobusi održati celovečernji koncert na kojem će izvoditi njihove, ali i Rorijeve pesme. Koncert je besplatan, u klubu će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge.

Svi poštovaoci velikog irskog kulturnog heroja, ljubitelji vrhunske bluz, folk i rok muzike, irske kulture i najposle – čitaoci knjiga posvećenih istinskim muzičkim junacima, više su nego dobrodošli na ovaj jedinstveni događaj.