Home MUSIC Džejms Hetfild u novoj tetovaži koristio pepeo Lemija Kilmistera

Džejms Hetfild u novoj tetovaži koristio pepeo Lemija Kilmistera

Hetfild je 2016. godine za Kerrang! rekao da ga je Lemijeva smrt ostavila "izbezumljenog"

60
0
Printskrin: youtube.com/@motorhead

Frontmen grupe Metallica Džejms Hetfild ima novu tetovažu koja sadrži pepeo Lemija Kilmistera, kao rokenrol omaž frontmenu sastava Motorhead. Hetfild je u postu na Instagramu pokazao tetovažu na svom srednjem prstu, koja je višeslojni znak grupe Motorhead: kec pik (Ace of Spades) unutar gvozdenog krsta.

Mastilo je pomešano sa delom Lemijevog pepela od kremacije datog Hetfildu nakon što je Kilmister umro od raka 2015. godine. Uz fotografiju tetovaže, koju je dizajnirao istaknuti tattoo umetnik Kori Miler, Hetfild je napisao:

“Pozdrav mom prijatelju i inspiraciji gospodinu Lemiju Kilmisteru. Bez njega ne bi bilo Metalike. Crno mastilo je pomešano sa prstohvatom njegovog pepela od kremacije, koji mi je tako milostivo dat. Dakle, sada je još uvek u stanju da leti pticom u svet.”

Ljubav i međusobno poštovanje između sastava Motorhead i Metallica je bila javna i očigledna. Članovi sastava Metallica, koji su prodali više od 100 miliona albuma širom sveta, otvoreno su govorili o uticaju grupe Motorhead na njihovo formiranje, zvuk i karijeru.

Hetfild je 2016. godine za Kerrang! rekao da ga je Lemijeva smrt ostavila “izbezumljenog”.

“Moja vizija o njemu je bila kao statua besmrtnog čoveka. Kada je preminuo, uplašio sam se i pomislio ‘gde je sada naš kapetan?’. On nam je bio kum. Nema sumnje da bez njega ne bi bilo Metalike. Kada je bio tu, osećalo se kao da će sve biti u redu. To nas je nateralo da zaista poželimo da živimo i uživamo u svemu što imamo i da upijemo svaki vrisak obožavatelja, svaki znoj koji poleti sa nas. Sve stvari koje imamo da radimo, za 35 godina koliko to radimo, čine da se osećamo super blagosloveno što to još uvek radimo.”

Hetfildova neobična komemorativna tetovaža nije prvi put da se Lemijev pepeo koristi da oda počast sceni koju je on pomogao da se definiše. Kao što smo već pisali, u martu ove godine najavljeno je da će urna sa delom Lemijevog pepela biti smeštena na hevi metal festivalu Bloodstock, u Katon parku u Derbiširu. Kada se festival završi u avgustu, urna će se preseliti u Rock City prostoriju u Notingemu, gde je Motorhead imao 10 nastupa između 1987. i 2006. godine.