Home ART & CULTURE Film “Bauk” Gorana Radovanovića na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi

Film “Bauk” Gorana Radovanovića na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi

U filmu glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Sara Klimoska, Miloš Biković, a u ulozi dečaka Save našao se Jakša Prpić

52
0
Foto: Nama Film

Igrani film “Bauk” Gorana Radovanovića uvršten je u glavni takmičarski program 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Festival se održava od 19. do 26. aprila, a pored Radovanovićevog filma, biće prikazano još deset filmova iz Nemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije…

Film govori o osmogodišnjem dečaku Savi koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet.

“Film Bauk je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina. I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Lašić. Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film “Enklava” bio premijerno prikazan i nagrađen”, izjavio je reditelj Goran Radovanović povodom prikazivanja filma na predstojećem filmskom festivalu u Moskvi.

U filmu glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Sara Klimoska, Miloš Biković, a u ulozi dečaka Save našao se Jakša Prpić. U filmu igraju i Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Film je podržao Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture Republike Srbije.