Foto: Youtube printscreen

Francuska grupa Ninja Cyborg tvrdi da hit nemačkog benda Rammstein iz 2019. “Deutschland” plagijat njihove pesme “The Sunny Road”.

Kako navodi se navodi, Ninja Cyborg je podneo tužbu Apelacionom sudu u Parizu nakon što je ranija tužba odbačena 2021. godine. Žalba se poziva na pravnog stručnjaka za muziku Rišara Dubunjona, koji tvrdi da je Rammstein “pozajmio rif i druge melodijske elemente” od numere “The Sunny Road’.

On napominje da veruje da ima “previše sličnosti” između pesama, što ga je navelo da zaključi da je to “bez sumnje” plagijat.

Fanovi grupe Rammstein su ranije sugerisali da je Ninja Cyborg taj koji je ukrao rif, ali to ne bi bilo moguće jer je “The Sunny Road” izašao godinu dana pre pesme “Deutschland”.

Bote je rekao da se pitao da li je slučajno napisao sličan rif za Rammstein, ali nakon što je bend saznao da je “Deutschland” pušten posle “The Sunny Road”, odlučili su da pokrenu sudski postupak, piše NME.

Grupa Ninja Cyborg je dodala: “Želimo da ovo delo bude prepoznato kao naše i da više ne provodimo svoje živote kao umetnici neprestano se pravdajući”.

Rammstein još nije odgovorio na optužbe. Sasluđanje će biti održano pred Većem za intelektualnu svojinu Sudskog suda u Parizu u septembru.