Home ART & CULTURE Majkl Dagls objasnio zašto je odbacio “protetiku” za ulogu Bendžamina Frenklina

Majkl Dagls objasnio zašto je odbacio “protetiku” za ulogu Bendžamina Frenklina

68
0
Foto: Youtube printscreen

Uoči objavljivanja serije “Franklin”, 79-godišnji glumac je rekao da se odlučio da se na najbolji način prirodno transformiše i da pusti glumu da uradi posa

“Pogledao sam sliku Bendžamina Frenklina na novčanici od 100 dolara i odlučili smo da probamo sa maskom i šminkom koja bi verno prikazala jednog od autora dekleracije nezavisnosti. Onda sam razmišljao o tome da je hotel na 45 minuta od studija i da ćemo potrošiti dva, dva i po sata na šminkanje, a ja mrzim te situacije”.

Serija je snimana na lokaciji u Parizu u Francuskoj osam meseci i s obzirom na intenzivan raspored snimanja, producentski tim – uključujući i Daglasa koji je izvršni producent – na kraju je odlučio da maska bude što prirodnija

Daglas je rekao da je pustio svoju kosu za potrebe snimanja, ali je naglasio da je ipak imao pola perike. “Frizura koju sam imao na snimanju Frenklina me je vratila u neke mlađe i kreativnije dane”, rekao je glumac i dodao: “Kada sam bio mlađi, bio sam u hipi fazi tako da sam se nekako vratilo svojim korenima“, rekao je Daglas smejući se.

Serija od osam epizoda koja će se prikazivati na Apple TV-u fokusira se na 70-godišnjeg Bendžamina Frenklina dok je radio na obezbeđivanju sredstava kako bi pomogao Sjedinjenim Državama da steknu nezavisnost od Britanaca.

Prve tri epizode biće premijerno prikazane ​na Apple TV+ 12. aprila, a naredne će ​​se emitovati svakog petka.