Home ART & CULTURE “Furioza” zapalila Kan

“Furioza” zapalila Kan

Publika na jugu Francuske šestominutnim aplauzima nagradila, Džordža Milera, Anju Tejlor-Džoj i Krisa Hemsvorta

115
0
Printscreen/Youtube Festival de Cannes

Devet godina nakon debija “Mad Max: Fury Road”, režiser Džordž Miler predstavio je prikvel “Furiosa: A Mad Max Saga”, koji je publika nagradila šestominutnim ovacijama.

Glavne zvezde, Anja Tejlor-Džoj i Kris Hemsvort su se pre premijere družili sa masom i potpisali desetine autograma. Tajlor-Džoj je bila toliko opuštena da se nekoliko puta isplezila kamermanima, čime je prekršila kodekse ponašanja, dok je njen filmski partner prekršio još strože pravilo: pojavio se u belom smokingu bez leptir mašne, šarmantno se pravdajući da je zaboravio u Australiji.


Naravno, povodom premijere je upriličena zabava, sa koje je primetno izostao Dejvid Zaslav, direktor studija Warner Bros. Discovery. Dejvid je prošle godine povodom serije “Idol” u Kanu potrošio bogatstvo na zabavu u isto vreme kad je njegov medijski konglomerat rezao troškove i otpuštao zaposlene. Sve ovo je dovelo da je zabava za “Furiozu” koju je upriličio Warner Bros. ove godine bila toliko skromna da su gosti bili osuđeni da grickaju artičoke i krekere.

Peti deo franšize “Pobesneli Maks” stiže u bioskope 24. maja, a čelnici Warner Bros.-a se nadaju da će premašiti ili bar dostići zaradu od 380 miliona dolara koliko je ostvario njegov prethodnik “Fury Road”.

Pogledajte trejler!