Home LIFESTYLE GastroFest na Dorćol Platzu: dva dana gurmanskih čarolija

GastroFest na Dorćol Platzu: dva dana gurmanskih čarolija

Fokus je na edukaciji, degustaciji i zabavi

120
0
Foto: Promo

GastroFest, sinonim za vrhunsku gastronomiju, autentične ukuse i neprevaziđenu energiju, ponosno najavljuje svoje beogradsko izdanje koje će se održati 15. i 16. juna na Dorćol Platzu. Humus od organskih leblebija i marinirani grilovani smuđ samo su delić menija na GastroFestu.

Ovogodišnji GastroFest Beograd donosi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kulinarske umetnosti, s fokusom na edukaciju, degustaciju i zabavu. U subotu, 15. juna, od 13 sati, posetioci će imati priliku da učestvuju u fascinantnim gastro panelima koji će rasvetliti aktuelne teme poput “Kako rade komšije” (predstaviće ih majstori mađarske kuhinje Hernyak Laslo i Ruprecht Laslo), kao i panel “Da li je burger pojeo pljeskavicu”, koji će moderirati Pavle Branković Paqito i Slobodan Radeta. Ovi paneli će produbiti razumevanje kulinarstva i izazvati razmišljanje o aktuelnim trendovima u gastronomiji.

Za one željne praktičnog znanja, GastroFest Beograd pripremio je niz gastro radionica koje će se održati tokom dva dana festivala. U subotu, 15. juna naučićete kako se spremaju stejkovi, ćevapi, somuni, povrće, piletina, a ne propustite ni nedeljnu radionicu, 16. juna, koja će vas provesti kroz sve korake pripreme savršene napolitanske pice. Radionice će držati majstori Kompot – Centra za delikatesna istraživanja i pizza majstor Pelle.

Za naše najmlađe posetioce, GastroFest Beograd pripremio je poseban program na “Ostrvu osmeha”, sa ekološkim radionicama, pozorišnim predstavama, crtanjem lica i mnogo toga, kako bi i najmlađi uživali u čarima gastronomije.

Muzički program festivala će u subotu započeti Gastro Matineom od 15 do 20 sati uz DJ Rebel B, a nastaviti se uz zarazne latino ritmove DJ Tito Garmendia. Nedeljno popodne biće ispunjeno zvucima disko hausa sa Happy Days Crew, dok će veče biti obojeno melodijama Brazila koje će doneti O Bato bend.

GastroFest Beograd ima za cilj da poveže visoku gastronomiju sa lokalnim proizvođačima namirnica, tako da možete da im se pridružite i uživate u širokoj ponudi specijaliteta pripremljenih sa pažljivo odabranim, lokalno proizvedenim sastojcima.