Home MUSIC Grupa IDLES objavila novi singl “POP POP POP”

Grupa IDLES objavila novi singl “POP POP POP”

IDLES su trenutno na vrhuncu svoje dosadašnje karijere, a za njihovim nastupima vlada veliko interesovanje

49
0
IDLES Foto: Daniel Topete / Promo PIAS

Nakon što je njihov aktuelni, od kritičara obožavani album “TANGK” postao njihov drugi album koji je (odmah po objavljivanju 16. februara 2024.) zauzeo prvo mesto na listi zvaničnih albuma u ​​Velikoj Britaniji, engleski sastav IDLES je objavio svoj najnoviji singl “POP POP POP”. Pesma se pojavila usred pripremanja benda za prvi od dva dela severnoameričkih nastupa tokom njihove opsežne svetske turneje 2024. godine.

Govoreći o pesmi “POP POP POP”, pevač i frontmen sastava IDLES Džo Talbot je rekao da se u njoj radi o lepoti i razumevanju koliko ste srećni što imate dete i postojanju ciklusa kada ste izgubili i roditelja i dete. “Imam ogroman osećaj zahvalnosti i težine iza toga što sam roditelj zbog onoga što sam izgubio. Ne kažem da sam bolji roditelj, ili povezaniji zbog toga. Ali za mene, ja sam više povezan nego što bih bio, mislim, zbog onoga što sam izgubio. Naučio sam da osećam samo radost videvši njenu radost. I mislim da je to neverovatno. I moćno. I veoma sam zahvalan.”

Grupa IDLES se trenutno nalazi na domaćem terenu gde će tokom vikenda imati specijalne nastupe u Londonu i Bristolu u čast izlaska albuma “TANGK”. Već duboko u svojoj turneji 2024, IDLES se vraćaju na put sledećeg meseca sa velikom turnejom po Severnoj Americi pre nego što u junu budu hedlajneri na festivalu Glastonberi.

Omot albuma TANGK

IDLES su trenutno na vrhuncu svoje dosadašnje karijere, a za njihovim nastupima vlada veliko interesovanje. Gde će sve nastupati do kraja godine, možete videti na njihovom sajtu idlesband.com.

Njihova jesenja turneja po Velikoj Britaniji i Irskoj je uglavnom rasprodata mesecima unapred. Bend je takođe najavio nastupe na Novom Zelandu, Australiji i Japanu početkom 2025. godine.