Home MUSIC Grupa Joker Out završila prvu veliku turneju “See You Soon”

Grupa Joker Out završila prvu veliku turneju “See You Soon”

Rasprodane dvorane širom Evrope, grupno pevanje sa više desetina hiljada fanova i unukom Ringa Stara

66
0
Foto: Vita Orehek

Završili su se najdužih i najintenzivnijih mesec i po dana u životu grupe Joker Out. Prva velika evropska turneja pod nazivom “See You Soon” odvela ih je u 13 država u kojima ih je na 22 koncerta videlo više desetina hiljada fanova.

San da će jedan dan kao bend imati turneju po Evropi i svirati pred rasprodanim dvoranama, fantastičnoj slovenačkoj petorci danas je deo stvarnosti, a budućnost izgleda još veća i sjajnija. Internacionalan rezultat koji su Bojan, Kris, Jan, Nace i Jure postigli proteklih meseci, kao i planovi za ostatak godine već sad ih svrstavaju među najveće izvođače sa ovih prostora.

Turneja “See You Soon” počela je sa dva koncerta u Finskoj 2. i 3. marta, a nastavila se u Estoniji, Latviji, Litvaniji i Poljskoj. Nakon trijumfalnog nastupa u Krakovu, bend je krenuo put Nemačke, u kojoj su na ovoj turneji svirali čak pet puta: u Berlinu, Lajpcigu, Hamburgu, Kelnu i Minhenu.

Krakov / Foto: Vita Orehek
Hamburg / Foto: Vita Orehek

Već tradicionalno jake fan baze dodatno su se pojačale svirkama u Švedskoj i Norveškoj. Usledio je holandski Utreht sa nastupom u dvorani TivoliVredenburg kapaciteta 2000 ljudi, kao i premijerni nastupi u Francuskoj (Pariz) i Belgiji (Antverpen), nakon čega su oduševili publiku u Italiji (Milano i Padova).

Malme / Foto: Vita Orehek

Za furiozni finiš turneje Joker Out su čekale prepune dvorane u kojima se stvarala muzička istorija – londonski O2 Shepherd’s Bush Empire i Academy u Mančesteru, dok je za sam kraj ostavljen St. Lukes u Glazgovu. Na putu dužem od 7000 km bend je nastupao sa nizom gostiju. Na pozornici Shepherd’s Busha u hitu “Umazane misli” pridružio im se unuk Ringo Stara Lui Starki, ali je najveći deo turneje prošao mladi kantautor JC Stjuart i grupa Hearts.

@anastazia_____ Joker Out – Umazane Misli – London – 11/04/24 (with Louie Starkey) #jokerout #jokeroutlondon #jokeroutband #umazanemisli #bojan #bojancvjeticanin #krisgustin #nacejordan #juremacek #janpeteh @Joker Out Official ♬ original sound – Anastazia

Nakon 2023. godine i internacionalnog proboja na krilima megahita “Carpe Diem” (koji je dobio zlatnu ploču za 2 miliona strimova u Finskoj), nedeljama unapred rasprodate dvorane Stožice, singla sa novog albuma i potpisa ugovora sa agencijom Wasserman, Joker Out su u 2024. godinu ušli još jače.

Predstavljena je pesma “Everybody’s Waiting“, još jedan singl sa predstojećeg albuma, a grupa je i tokom najveće turneje svoje karijere uživo isprobavala još novih pesama (“Šta bih ja” i “Bluza“). Sve one će se naći na trećem studijskom albumu grupe Joker Out.

Naslednik izdanja “Umazane misli” i “Demoni” planiran je za septembar ove godine. Uz novu muziku već su poznati i datumi nekih od festivalskih nastupa ovog leta, među njima su Sea Star (23 – 26. maj Umag, Hrvatska), EXIT (10 – 14. jul Novi Sad, Srbija) i Sziget
(7 – 12. avgusta Budimpešta, Mađarska).