Printscreen: Instagram / kaliopi_official

Kaliopi i Romeo Gril proslavili su u Skoplju 40 godina zajedničke saradnje promocijom novog albuma, koji je jednostavno naslovljen “Album”.

Album smo jednostavno nazvali Album, a nakon što preslušate pesme, sve će vam biti jasno“, rekla je Kaliopi na promociji, kojoj je prisustvovao i Romeo Gril, koji živi u Švajcarskoj. Najveće iznenađenje albuma, koji ima 10 pesama, što na makedonskom, što na srpskom, jeste saradnja Kaliopi sa najpopularnijim makedonskim hip-hop izvođačem Slatkaristikom.

“Napravili smo opuštajući album u kome će ljudi uživati, ali i naterati ih da duboko razmisle. Ipak, uglavnom smo se zabavljali. U studiju nismo radili zajedno 10 godina, od albuma “Melem” (2013). Sada sam probirljivija, Romeo je tolerantniji, kao da živim drugu mladost“, rekla je Kaliopi i prisetila se prvog susreta sa Grilom, koji je njen bivši suprug.

“Došao je u bar gde sam ja bila, nosio je list sa tekstom. Pitala sam ga: Jesi li ti ovo napisao? Onda me je otpratio kući i pitao me: Želiš li da budeš zvezda?”

Romeo Gril kaže da ni on ni Kaliopi nisu pratili muzičke trendove, već su uvek pravili muziku koja ih je činila srećnim.

“Nisam ni osetila ovih 40 godina sa Romeom, kada su prošle. Ništa se nije promenilo, osim Romeove boje kose”, našalila se Kaliopi.

Na promociji su gosti odslušali ceo album, imali priliku da pogledaju četiri nova spota. Gledali smo i četiri nova spota, u režiji Ognena Šapkovskog. Pesme su snimane u studiju GPM u Bazelu i u studiju Abrakadabra Branka Popčevskog u Skoplju. Na albumu je i duet “Znam” sa Željkom Samardžićem.