Home MUSIC Karol G uručeno priznanje Žena godine 2024.

Karol G uručeno priznanje Žena godine 2024.

56
0
Printscreen/Youtube Billboard

Pevačica se upisala u istoriju kao prva španska umetnica kojoj je uručeno prestižno Bilbordovo priznanje, što svedoči o njenom neverovatnom uticaju u muzičkoj industriji.

  • Svojim ogromnim talentom, Karol G je stvorila pokret za žene širom sveta zbog svojih osnažujućih tekstova i inspirativnog samopouzdanja – rekla je Hana Karp, urednica Bilborda, kada je Karol G najavljena kao dobitnica nagrade Žena godine.

Karp je istakla da je izdanje njenog revolucionarnog albuma Mañana Será Bonito dokaz da je ona sila čije će pesme dominirati i na engleskim i na španskim top listama.

Činjenica je da čuvena Kolumbijka nije samo oborila rekorde, već je i utemeljila svoje nasleđe u latino muzici. Impresivna brojka od trideset pesama na Billboard Hot 100, uključujući i hit “TQG”, koji je snimila sa Šakirom, govori o njenoj popularnosti, kao i uticaju na muzičku industriju. Osim ovih impoznatnih brojki, treba istaći da na Hot Latin Songs tabeli Karol G bukvalno dominira. Do sada je u top 10 publika lansirala 26 njenih hitova, od kojih je čak osam bilo na vrhu ove prestižne liste.

Bonus video!