Home ART & CULTURE Karte za predstojeću animaciju godine “U mojoj glavi 2” na blagajnama bioskopa

Karte za predstojeću animaciju godine “U mojoj glavi 2” na blagajnama bioskopa

Nastavak animirane priče čiji je prvi deo ovenčan nagradom Oskar, Bafta nagradom i Zlatnim globusom za najbolji animirani film, od 13. juna naći će se na repertoaru bioskopa

101
0
Foto: Promo

Ostalo je još tačno mesec dana do početka prikazivanja najnovijeg Pixarevog i Diznijevog animiranog nastavka “U mojoj glavi 2” (Inside Out 2) koji će se od 13. juna naći na redovnom repertoaru bioskopa. Karte za predstojeći sinhronizovani letnji hit uglednog američkog studija koji poznatoj i komičnoj priči daje novi tok, već od danas se mogu pronaći na balgajnama.

Prošlo je devet godina kada je u svetskim teatrima prikazana originalana i jakom imaginacijom ispunjena Pixarova animirana avantura “U mojoj glavi”, reditelja Pita Doktera. Tim filmskog studija dočarao je tada kako se, kao oživljeni animirani likovi ljudske emocija nadmeću u umu jedne devojčice utičući na njeno ponašanje i svakodnevne aktivnosti.

Animacija je osvojila nagradu Oskar u kategoriji za najbolji animirani film godine (2016.) a takođe ovenčana je i BAFTA priznanjem, kao i prestižnim Zlatnim globusom za najbolji crtani film.

U ovogodišnjem nastavku “U mojoj glavi 2” stižu i neke nove emocije koje se javljaju kod sada već odrasle tinejdžerke Rajli. Pored poznatih osećanja koje poseduje i koje su je pratile tokom prvog naslova – Radosti, Tuge, Besa, Straha i Gađenja, u najnovijoj avanturi u um glavne junakinje dospevaju i četiri nove emocije, kao novi “cimeri” u odrastanju. Sledi suočavanje sa Zavišću, Sramotom, Smorom i Anksioznošću.

Sinopsis nagoveštava dovitljiv nastavak radnje originalnog filma, naime glasići u Rajlinoj glavi poznaju je vrlo dobro, ali promene su neminovne i to baš u trenutku kada glavni štab počne iznenada da se urušava kako bi se napravio prostor za nešto potpuno neočekivano, nove emocije!

Dotadašnjih 5 originalnih osećanja, koje je uspešno vodilo operaciju na svim nivoima, nije sigurno kako da nastupi i kako da se “oseća” kada im se pojave novi, od emocija sazdani drugari.

U američkoj verziji glasove su pozajmili glumci Ejmi Poler, Maja Hok, Dajana Lejn i drugi, dok će se u domaćim bioskopima naći sinhronizovana verzija animacije “U mojoj glavi 2”.