Deep Steady / foto: Dragan Kurucić

Novosadski instrumentalni sastav Deep Steady nastupiće u petak, 31. maja u 21 čas u Studentskom kulturnom centru Novi Sad, koji se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.

Deep Steady je instrumentalna muzička grupa osnovana 2016. godine u Novom Sadu. Jedan je od retkih sastava na prostoru bivše Jugoslavije koji spaja tradiciju jamajčanske muzike i američkog džeza.

U osnovi njihove muzike su ska, reggae i kalipso ritmovi, ali i jazz harmonije, odnosno improvizacija. Muzika benda Deep Steady inspirisana je podjednako velikanima sa Jamajke kao što su The Skatalites i Jackie Mittoo, odnosno gitarskim deonicama u stilu Ernesta Ranglina.

Bend je zabeležio nekoliko značajnih nastupa, pre svega na dva velika novosadska festivala – Exitu i Festivalu uličnih svirača, kao i na Ritmu Evrope i Interfestu. Svirali su na Green Town Jazz Fest u Somboru, ali i u Hrvatskoj, na Skaville Festivalu i Jazz Festivalu u Križevcima, u Osijeku, kao i u Skoplju i Kumanovu u Makedoniji.

Do sada su imali prilike da dele binu sa sastavima sličnog žanra, a nastupali su sa legendarnim nemačkim ska bendom Bluekilla, kao i sa uticajnim evropskim sastavom Rotterdam Ska Jazz Foundation. Imali su čast i da nastupe u rezidenciji Britanske ambasade u Beogradu na proslavi kraljičinog rođendana 2017. godine.

Svi članovi sastava Deep Steady poznati su na novosadskoj muzičkoj sceni i iza sebe imaju dugo iskustvo sviranja u sastavima Lost Propelleros, Ringišpil, Proleće, Killo Killo, Drum’n’Zez i Vojvođanski Bluz Bend. Do sada su objavili dva studijska albuma, pod okriljem SKCNS-a, “Deep Steady” 2018. i “Storyteller” krajem 2023. Takođe su učestvovali na kompilaciji “Uticaji britanske muzike u Srbiji” sa obradom grupe Selecter 2017. godine, na čijoj promociji su nastupali u beogradskom klubu Elektropionir.

Bend Deep Steady čine: Dušan Maurić – gitara, Vuk Čuvardić – bas gitara/kontrabas, Predrag Okiljević – tenor saksofon, Dejan Matić – gitara i Zoran Tegeltija – bubnjevi.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu da se kupe u pretprodaji u Odrinacija Art kafeu u Jevrejskoj 4 i Kafe-baru Diego u pasažu Zmaj Jovine 5. Ulaznice će moći da se kupe i pred koncert u SKCNS-u, ukoliko ostane slobodnih mesta.