Home MUSIC Koncert bendova Ex-White, Peripetija i Odvojena stvarnost 28. maja u SKCNS Fabrici

Koncert bendova Ex-White, Peripetija i Odvojena stvarnost 28. maja u SKCNS Fabrici

90
0

Bend Ex-White dolazi iz Nemačke i svojim zvukom podseća na bendove sa čikaške pank scene s kraja ‘80-ih. Prošle godine, nakon nekoliko kasetnih, split izdanja i singlova, izbacio je odličan album “This Is Future”. Smiksali su svašta u svojoj muzici. Na dozu garaže dodali su prstohvat post panka i sve to začinili sirovom energijom. Čuveni Maksimum Rokenrol ih je u recenziji uporedio sa Naked Raygun i Leatherface. Na prethodnoj turneji nastupili su u Beogradu, a sada ćemo ih gledati prvi put i u Novom Sadu. 

Ex-White / Foto: promo

Peripetija je novo strejtedž hardkor pank ime na sceni, koje funkcioniše na relaciji Novi Sad – Beograd. Prvi put su izašli pred publiku krajem 2023. Iza njih je jedan demo snimak i desetak svirki u zemlji i okruženju. Trenutno pripremaju novi EP. 

Peripetija / Foto: promo

Novosadski bend Odvojena stvarnost nastao je davne 1992. i u prvoj fazi karijere objavio je dva kasetna izdanja. Potom je usledila pauza duga gotovo deceniju i po, a od pre desetak godina bend je ponovo na okupu, snima, objavljuje izdanja i nastupa kao trio koji je 2023. izbacio odlično nojzično post/punk izdanje “Yersinia Persist”.

Odvojena stvarrnost / Foto: promo

Koncert bendova Ex-White, Peripetija i Odvojena stvarnost održaće se u utorak, 28. maja u SKCNS Fabrici. Ulaznice, po ceni od 600 dinara, moći će da se kupe na biletarnici Fabrike na dan koncerta. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.