Home MUSIC Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor 26. oktobra u mts Dvorani

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor 26. oktobra u mts Dvorani

60
0
Promo: mts Dvorana

Glumačka legenda i vrsni umetnik Rade Šerbedžija nastupiće sa svojim orkestrom Zapadni kolodvor pred beogradskom publikom, 26. oktobra u mts Dvorani. Koncert pod nazivom “Zbog tebe, zbog sebe, zbog drugih” biće održan posle dve godine na istom mestu, a podsećanja radi, Šerbedžija je u obnovljenoj kultnoj dvorani nastupio prvi put još 2018. godine, kada mu je gost na koncertu bio Damir Urban.

Kao i uvek, bez potrebe preteranog najavljivanja, očekuje se da će Rade Šerbedžija sa Zapadnim kolodvorom publici prirediti vrhunski muzički, ali i glumački doživljaj, sa izuzetnim interpretacijama.

Neprikosnoveni je miljenik publike, koja neraskidivo vezuje njegovu glumu i muziku i uživa u njegovim vanserijskim i uvek dozirano eksplozivnim i krajnje emotivnim nastupima. Zbog toga su njegovi koncerti poznati kao oni koji se pamte i na koje se publika rado vraća, iznova i iznova… Poznato je da se Šerbedžijini nastupi završavaju uvek burnim i dirljivim rastancima sa auditorijumom, a potom se dugo pamte.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu trećem) i počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi). Film “Oslobođenje Skoplja” je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija.
 
Izgradio je internacionalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je brojne zbirke pesama i snimio zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i live izdanja. Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines, Ponekad dolazim, ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesmu za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor. 

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni mts Dvorane i na mtsdvorana.rs