Home MUSIC Konstrakta i Zemlja gruva u Kulturnom centru Pančeva

Konstrakta i Zemlja gruva u Kulturnom centru Pančeva

56
0
/SE TV

Konstrakta će nastupiti sa svojim matičnim bendom Zemlja Gruva u petak, 31. maja, od 20:00 časova, u Kulturnom centru Pančeva.

Konstraktin koncert deo je muzičkog programa prvog izdanja No Panels konferencije, koja će biti održana od 30. maja do 1. juna na nekoliko lokacija u Pančevu.

Najveću pažnju domaće, ali i evropske javnosti, Konstrakta je privukla pesmom “In Corpore Sano“, kojom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. u Torinu. Ovaj nastup doneo joj je visoko, peto mesto i veliku popularnost.

Na Pesmi Evrovizije osvojila je nagradu Marcel Bezansson za najbolji umetnički nastup, kao i još dva priznanja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup.

Pored toga, Radio Beograd ju je izabrao za jednog od predstavnika na festivalu Eurosonic u Holandiji.

Na ovogodišnjem takmičenju Pesma za Evroviziju plasirala se u finale numerom “Novo, bolje“, a autentičnim scenskim nastupom Konstrakta je ponovo očarala publiku i potvrdila status muzičkog fenomena i jedne od naših najupečatljivijih umetnica.

Posle velike popularnosti “In Corpore Sano“, usledio je još jedan triptih – “Evo, obećavam“, uz prateći spot koji na kreativan način prikazuje teme o kojima govori lirika, snimljen kao omnibus tri priče – “Depresivna sam“, “Anksiozan sam“ i “Obećaj mi“.

Sa slovenačkim muzičarem Magnificom udružila je snage na numeri “Put“, koja je rađena specijalno za film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule – lančana reakcija“.

Konstrakta je na muzičkoj sceni već 20 godina. Od samih početaka poznata je kao vokal benda Zemlja gruva, a pre pet godina je započela solo karijeru singlom “Žvake“, posle čega je usledila i pesma “Neam šamana“.

Nova muzička konferencija pod nazivom No Panels Conference biće održana od 30. maja do 1. juna u Pančevu.

Reč je o muzičko edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara i učenika i studenata muzike.

Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil, uz podršku platforme Srbija stvara muziku (Serbia Creates Music).